REKLAMI GEÇ

Eğitimci-Yazar Cihat Şener’den üniversite adaylarına tavsiye

Eğitimci-Yazar Cihat Şener’den üniversite adaylarına tavsiye

Eğitimci-Yazar Cihat Şener, üniversite adaylarıyla bir araya geldi, tavsiyelerde bulundu. Mutlu olmak için bedel ödenmesi gerektiğinin altına çizen Şener, “Ya adam gibi bir üniversite ve meslek ya da sıkıntı. Çalışmanız lazım gençler, bedeli şimdi ödemeniz lazım” dedi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2018 Perşembe, 18:13

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ), Türkiye genelinde, Eğitimci-Yazar Cihat Şener ile üniversite adaylarına yönelik düzenlediği, “Üniversiteye Girişte Yeni Sistem” konulu seminer dizisine Denizli’de devam edildi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiyi, öğrenciler ilgi ile dinledi.

Bu yıl değişen sınav sistemi hakkında açıklamalar yapan Cihat Şener, öğrencilerin bu sistemde dezavantajı olduğu gibi avantajlarının da var olduğunu söyledi.

Sınava birçok öğrencinin gireceğini ve yarışın yıllar geçtikçe daha zorlu olacağını belirten Şener, “Sistem değişti, telaş içindesiniz biliyorum. 2 milyon 300 bin öğrenci geçen yıl sınava girdi. Her yıl artıyor bu sayı, birikme var. O yüzden bir an önce kazanmak lazım. Bu sene fırsatlar senesi, modelde değişiklik senesi. Bu sene kimse bu sınavın ne olduğunu anlamadı yani aslında avantajlısınız. Yeni modelde stok soru yok. Benden size tavsiye ALES sorularına bakın. Çünkü şimdi anlattıkları, ALES konularından ibaret” diye konuştu.

Yeni sistem için biraz ara verilmesi gerektiğini söyleyen Şener, “Biz iki sene beklemeliydik ki eğitimimizi bu sınava göre yapalım. Yeni sistemde iki oturum arasında bir hafta var. Bir haftada sınavla ilgili çalışırlar diyorlar ama siz tam bitti sınav derken bir hafta daha stres yapıyorsunuz. Ama iyi yanı tek soru kitapçığı olacak. Matematik, geometri bir olacak, geometri çözemiyorsan eski sistemdeki gibi beklemeyeceksiniz, matematiğe düşeceksiniz” dedi.

YGS’nin yerine alan Temel Yeterlilik Testi’nin (TYT) sadece bir baraj sınavı olmayacağını açıklayan Cihat Şener, olabildiğince iyi puan alınması gerektiğini söyledi.

Şener, “Ben barajı geçtim, tamam demekle bitmiyor. İkinci sınav olan Alan Yeterlilik Sınavı’na (AYT) ne kadar dolu giderseniz, o kadar iyi puan alırsınız. TYT’den 60 aldım diyelim, arkadaşım 80 alsın. AYT’de arkadaşım yine 80 alsın, hadi bende onu geçeyim 90 alayım. Ama sonuçta o benim önümde olacak. Üzerine ekleniyor puanlar. Sakın ‘Barajı geçmek yeterli hocam’ demeyin. Çalışmanız lazım gençler. Şimdi bedel ödemezseniz yarın çok geç olacak. 17 yaştan daha önemlisi 27 yaştır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı