REKLAMI GEÇ

Eğitimciler seslerini yükseltiyor: Sınav-unvan istemiyoruz!

Eğitimciler seslerini yükseltiyor: Sınav-unvan istemiyoruz!

Eğitim-İş Denizli Şubesi yönetimi ve üyeleri Delikliçınar Meydanı’nda bir araya geldi, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Kariyer Basamakları Sınavına tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ağustos 2022 Çarşamba, 16:31

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Delikliçınar Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Türk Milli Eğitim sistemini tamamen çökertmek için kariyer basamakları uygulamasının öğretmenlere dayatıldığını öne süren Aydoğan, “FETÖ’nün kendi okullarında ve yurtlarında uyguladığı sistemi Milli Eğitim sistemimize aktarmak ve Türk Milli Eğitim sistemini tamamen kuşatmak için bu ayrıştırıcı itibarsızlaştırıcı projeyi kanunlaştırdılar. Tuzaklarla dolu bir Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkardılar. O günden bu yana kazanılmış binlerce dava var. Hiçbirinin diğerinden farkı olmayan liyakatsız milli eğitim bakanları, bu mahkeme kararlarını neden uygulamadınız? İnsanların hakkını neden teslim etmediniz? Şimdi çıkmış müjde diyerek, toplumu kandırarak bize bu uygulamayı tekrar dayatıyorsunuz. Siz kandırılmaya alışmış olabilirsiniz ama bizim bu yalanlara karnımız tok! Bizler sınav unvan istemiyoruz, öğretmenlik bizim için en değerli unvandır. Bizim başöğretmenimiz Atatürk! Atatürk’e millet mektepleri başöğretmeni unvanı meclisimiz tarafından verilen bir unvandır. Proje ile Atatürk’e verilen başöğretmenlik unvanı da sulandırılmak istenmektedir” dedi.

Eğitmiş olarak dik duruşlarını sürdüreceklerini anlatan Aydoğan, “Biz unvan, sınav peşinde değiliz. Sınıfa derse girip aynı işi yapıp farklı unvanlarla öğrencinin velinin karşısına çıkmak istemiyoruz. Ücretli öğretmenlik uygulaması da bu nedenle derhal son bulmalıdır. Ücretli öğretmenlerimizin tamamı kadrolu atanmalı, maliye bakanlığı bu kadrolar için gerekli bütçeyi ayırmalıdır. Boşalan, geçici açık kadrolar için vekil öğretmenlik uygulaması tam maaş desteği ile eskiden olduğu gibi hayata geçirilmelidir. Milli Eğitim bakanlığı ücretli öğretmenlerimizin sigortasını bile eksik yatırıyor. Karın tokluğuna çalıştırılan bu öğretmenlerimiz bizim, sizin hepimizin kardeşi ve evladı. Bizlerle aynı işi yapan bu öğretmenlerimiz tamgün çalışırlarken sigortaları bile tam ödenmiyor! Bu sömürü düzeni bu adaletsiz düzen derhal son bulmalıdır. Sözleşmeli, ücretli, kadrolu, uzman ve başöğretmen şeklinde farklı farklı sıfatlar bizleri ayrıştırmakta öğretmenler odasını karıştırmaktadır. Türk Eğitim sisteminin geleceğini bulandırmaktadır. Eğitim-iş olarak uyarıyoruz! Taleplerimizi anlamayanlara bir kez de alanlardan sesleniyoruz. Bizi ayrıştıran, bölen kariyer basamakları sınav uygulamasını iptal edin. Bir an önce bu yanlıştan dönün” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı