REKLAMI GEÇ

Eğitimcilerden İsrail’e tepki

Eğitimcilerden İsrail’e tepki

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, yaptığı basın açıklamasında Filistin’de sürdürülen katliama bir ‘dur’ demek için 18 Ocak Pazar Günü Ankara’da Sıhhiye Meydanı’nda bir araya geleceklerini dile getirdi.

/ DENİZLİHABER / 15 Ocak 2009 Perşembe, 01:00

Gazze’ye havadan ve karadan saldırarak, katliam yapmaya devam eden İsrail karşısında, uygar dünya devletlerinin her hangi bir ses çıkaramadığını söyleyen Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, İsrail’e “dur” demek için üyeleriyle, 18 Ocak Pazar günü saat 13.00’te Ankara Sıhhiye Meydanı’nda buluşacaklarını söyledi.

Gazze halkına uygulanan katliama dur demenin vicdan sahibi herkes için bir insanlık görevi olduğunu söyleyen Şube Başkanı Sert, bu nedenle Gazze’deki vahşetin bir an önce durdurulması için seslerini yükselttiklerini söyledi. “Ortadoğu’da barış olmazsa dünyada barış olmaz” diyen Sert, “Türkiye’nin Filistin’e karşı tarihi sorumluğu var. Vahşeti durdurma görevi Türkiye’nindir. Bu topraklar 1517 yılında Yavuz Sultan Selim’in fethi ile Osmanlı idaresine katılarak 401 yıl Osmanlı idaresinde kalmıştır. Bu dönemde bölgeye, huzur, barış, istikrar ve bolluk gelmiştir. Her üç dinin kutsal mekanı ve merkezi Kudüs, tarih boyunca en uzun istikrar ve barışı Osmanlı döneminde yaşamıştır. Bölgenin 1918’de İngilizlere geçmesi, 1948’de İsrail Devleti’nin kurulmasıyla birlikte bölge kan gölüne dönmüş, gözyaşı dinmek bilmemiş ve istikrar kaybolmuştur. Petrol kavgası veren büyük güçler ‘Böl, parçala ve hükmet’ politikalarıyla bölgede gözyaşı ve kan akıtmışlardır” dedi.

Hükümetin uluslararası diplomatik girişimlerini olumlu bulduklarını, ancak bu girişimlerin yetersiz olduğunu söyleyen Sert, İsrail’le bütün ilişkilerin kesilmesi gerektiğinin altını çizdi.Sert, “Buna karşılık Filistin’le bütün kanalların açık tutulmasını istiyoruz. Bu kapsamda; Türkiye İsrail’le imzalanan anlaşmaları feshetmelidir. İsrail pilotlarına Türkiye’de eğitim yaptırmamalıdır. Hava sahasını İsrail uçaklarına kapatmalıdır. Türkiye-İsrail Dostluk Grubu’ndan bireysel istifalar yetmez, Dostluk Grubu kapatılmalıdır. Türkiye katillere ihale vermemelidir. Türkiye Büyükelçisi’ni geri çekmeli, İsrail Büyükelçisi istenmeyen adam ilan edilmelidir. İsrail malları boykot edilmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı