REKLAMI GEÇ

Eğitimin 100 Ak’ı

Denizli’de bugüne kadar eğitime katkı yapmış 100 hayırsevere onur ödülleri törenle verildi. 44 okul, 616 derslik, 1 spor salonu ve 2 pansiyon yaptıran hayırseverlerin tümü onur plaketlerini Vali Hasan Canpolat’ın elinden aldı.

/ DENİZLİHABER / 14 Haziran 2007 Perşembe, 00:00

Eğitime %100 Destek Kampanyası çerçevesinde bugüne kadar eğitime büyük katkılar sağlayan hayırseverlere Vali Dr. Hasan Canpolat tarafından onur ödülleri verildi. Polisevi’nde düzenlenen ödül törenine Vali Canpolat’ın yanı sıra , Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Cemal Temizöz, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, daire müdürleri, hayırsever işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

           
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Eğitime en çok destek veren il olduklarını ve bundan büyük gurur duyduklarını belirterek, destek veren bütün hayırseverlere teşekkür etti, bu kampanyayı tekrar canlandırmak istediklerini söyledi.
 
Vali Canpolat, hayırseverlere minnet duygularını ilettiği konuşmasında yardımlarla Denizli’nin ülke ortalamasının çok üstünde ileri bir noktaya geldiğini belirterek, “Sizler eğitime vermiş olduğunuz destekle, eğitimin önemini çok iyi biliyorsunuz. Bugün bizim amacımız sizleri bir araya getirmek, eğitim konusunu tekrar istişare etmek. Çünkü eğitim konusu edebiyete kadar devam edecek bir mesele. Dün gündemdeydi, bugün gündemde, yarın da gündemde olacak. Eğitimin önemini yüzyıllar önceden kavramış toplumlar bugün birer ekonomik dev halinde. Bir ülkenin gelişmesi için iki yol var, birisi hammaddesi, doğal kaynakları, diğeri de eğitilmiş insan gücü. Üçüncü bir yol yok. Sanayi bir taraftan gelişirken sanayinin gereksinim duyduğu kalifiye insan gücüne olan ihtiyaç da artmıştır. Denizli Meslek Liseleri konusunda Türkiye’de en ön sıralarda geliyor. Denizli’nin en büyük sermayesi iyi eğitilmiş ikinci üçüncü kuşak genç nüfusudur. Genç insanları eğitmek, Anadolu şehirlerinde tutmak, beyin göçünün önüne geçmek Denizli’nin başardığı bence en önemli meseledir. Denizli’nin bunu gerçekleştirmesini, sanayileşmesinden daha büyük bir başarı olarak görüyorum. Eğitmek ve eğitime kaynak ayırmak ayrı bir başarı ama o gençleri burada tutabilmek ayrı bir başarı. Bu nedenle bizim gündemimiz hiç değişmeyecek şekilde eğitime odaklanmalı diye düşünüyoruz” dedi.
 
“Kaynaklarımız yetersiz”
Bugün gelinen noktada Denizli’li hayırseverin eğitime yüzlerce trilyon aktarmakla birlikte bu miktarın kat kat Denizli’ye döndüğünü ve aynı zamanda eğitime yapılan bu katkıların, Denizli’nin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu ifade eden Vali Canpolat, “ Bugüne kadar hayırseverlerimiz kendi okullarını kendileri yaparak katkıda bulunmuşlar. Bu zor ve meşakkatli bir iş. Bu sistem bir yandan devam etmeli. Biz şimdi yeni bir açılım sunuyoruz. Kaynağımızın bir boyutu merkezi idare kaynakları fakat ülkemiz gibi nüfusu hızla artan bir ülkenin genel bütçe kaynakları son derece yetersiz. Genel bütçe kaynaklarıyla bu işin sürdürülmesi son derece zor. Diğer bir kaynağımız Özel İdare kaynakları. Özel İdare kaynaklarımızın da büyük bir kısmını eğitime ayırmamıza rağmen bu da yetersiz geliyor. Geçmişte eğitim tesislerine olan bakış açısıyla bugünkü bakış açısı çok farklı, artık bir eğitim kurumunun sadece bina ve derslikten ibaret olduğu görüşü geride kalmış durumda. Bir okulda olması gerekenler, kütüphane, spor salonu, laboratuar dolayısıyla gençlerimizi dört duvar arasına kapatıp işte burası senin okulun dediğimiz zaman olmuyor. Gençlerimize her anlamda sosyal ve diğer imkanları okul çatısı altında sağlamamız gerekiyor. Biz özellikle ortaöğretimdeki gençlerimiz için, farklı bir ortam yaratmak istiyoruz. Bu sene ortaöğretim kampüsleri diye bir proje başlattık. Büyük bir alanda liselerimizi olabildiğince bir arada toplayarak üniversite kampüsleri gibi, her imkanı olacak şekilde bir kampüs oluşturmak istiyoruz. Okul öncesin eğitimde de iyi bir durumda olmamıza rağmen %100 hedefine ulaşmak istiyoruz, bu önemli bir hedef. Dolayısıyla üç hedefimiz var. Birincisi bina stokumuzu arttırmak, anaokulları yapmak, kampüsler oluşturmak ve yeni doğan ihtiyaçları da karşılamak. Okullarımızdaki depremsellik çalışmaları ve buna bağlı güçlendirme çalışmaları son derece büyük bir yük getiriyor. “Denizli’nin Geleceğine Bir Tuğla da Sen Koy” derken, daha geniş kitlelerin eğitime katkıda bulunmasını istedik. Bu kampanya 1000YTL ile katılan hayırseverleri de kapsayacak. Bir diğer açılım da, okulun bedelinin yarısının karşılanması durumunda da o hayırseverimizin isminin bir okula verilmesi. Burada bulunan bulunmayan tüm hayırseverlerimizin bu kampanyaya büyük destek vereceğine inanıyorum. Bu sefer Tüm Denizli halkını daha geniş kapsamlı olarak eğitime destek verecek şekilde yeni bir eğitim seferberliği başlatmak istiyoruz. Bu konuyu Denizli’nin hep gündeminde tutacağız. Bugüne kadar Türkiye’nin bu büyük mücadelesine katılan eğitim sevdalılarına, teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
Bir okul daha
Konuşmaların ardından bir de okul protokolü yapıldı. Vali Dr. Hasan Canpolat ve hayırsever işadamı Seyfi Başer arasında, Göveçlik İlköğretim Okulu’nun yıkılacak olması nedeniyle, Göveçlik beldesine yapılacak yeni bir İlköğretim okulununprotokolü yapıldı. Göveçlik Ekrem Başer İlköğretim Okulu 24 derslikli olacak. Maliyeti 2.000.000 YTL’yi bulan okulun yarı maliyeti Seyfi Başer tarafından karşılanacak. Vali Canpolat, hayırsever işadamı Seyfi Başer tarafından yeni yaptırılacak olan Ekrem Başer İlköğretim Okulu için hayırsever işadamı Seyfi Başer’e teşekkür ederek kutladı.

Protokolün ardından Denizli Valisi Dr. Hasan Canpolat tarafından, eğitime büyük katkıları olan Denizli’li hayırseverlere onur ödülleri verildi.
 
İşte Denizli’ye ışık olan hayırseverler:
Ahmet Nuri Erikoğlu, Abdülkadir Uslu, Adil Demireren, M. Musoğlu, Ahmet Gökşin, Ahmet Nadir Özlen, Ahmet Nuri Özsoy, Ahmet Terzioğlu, Ahmet Tuncay, Ali Bayram, Ali Baysal, Ali Dağdaş, Ali Haydar Akın, Ali Tunaboylu, Asım Başer, Arif Yalınkaya, Atasay kamer, Basma Boya A.Ş., Bekir Güngör, Cafer Sadık Abalıoğlu, Çetin İnşaat, Denizli Çimento San. A.Ş., Denizli Ticaret Borsası, Denizli Ticaret Odası, Dentaş A.Ş., Derviş Ali Ceylan, Dr. Bekir Sıddık Müftüler Vakfı, Haluk Müftüler, Op. Dr. Necdet Durmuş, Durmaş Ali Çoban, Esat Sivri, Esman A.Ş., Erbakır A.Ş., Fahri Akçakoca, Fikret Kaya, Gülizar Ülker, Güngör Cerit, H. Ahmet Paralı, H. Ali Bilal, H. Hasan Kömürcüoğlu, H. Mehmet Arslan, H. Nevzat Erten, Hacı Halil Bektaş, Hacı İbrahim Aydın, Hacı İbrahim Demireren, Hacı Ömer Yavuz, Hacı Serpil Kabaklıoğlu, Hacı Şakir Öz, Halil İbrahim Cin, Hasan Akan, Hasan Çöllü, Hasan Himmetli, Hasan Kıbrıslıoğlu, Hasan Tekin Ada, Hayrettin Türkölmez, Hulusi Kulaklı., İbrahim Cinkaya, İsmail Bozbay, İsmail Özcan, İsmail Tosunoğlu, İsmail Uslu, İsmail Yarımca, İrfan Özden, Halit Özden, Kadir Kameroğlu, Kanalet İnşaat, Levent Oto, Lütfi Ege, M. Yalçın Egemen, Mehmet Atmaca, Mehmet Tunç, Mestan Ekici, Musa Kazım Manasır, Mustafa Kaynak, Mustafa Taşdelen, Mustafa Şıpar, Müşerref Yılmaz, Nevzat Karalp, Nihat Moralıoğlu, Nihat Yeniyol, Osman Manisalı, Osman Nuri Yılmaz, Özer Vural, Raşit Özkardeş, Rıza Akça, Saadet Gök, Sadık Ticaret, Salih Akilli, Salih-Aynur-Halise Gökçe, Selami Özel, Seyfi Başer, Süleyman-Nazif Özen, Turgut Devecioğlu, Türk Eğitim Vakfı adına Meliha Gölcüklü, Vedat Evran, Yaşar Gemici, Yaşar Kımıl, Zorlu Holding, Ethem Özsoy, Mehmet Oray.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı