REKLAMI GEÇ

Elektronik ortamda kayıttan kaçış yok

Elektronik ortamda kayıttan kaçış yok

Denizli Milli Eğitim Müdürü Oğuz, anasınıfı ve ilköğretim okullarının birinci sınıflarına kayıtların, ulusal adres veri tabanındaki adresler esas alınarak, e-okul sistemi üzerinden elektronik ortamda yapıldığını ve bu uygulamadan taviz verilmeyeceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 29 Haziran 2010 Salı, 17:21

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı öğrenci kayıtlarının, 1 Haziran’da başladığını ve ilköğretim okullarının birinci sınıflarına kayıtların, ulusal adres veri tabanındaki adresler esas alınarak, e-okul sistemi üzerinden elektronik ortamda yapıldığını hatırlattı.

“Okullar aynı standartta”
Oğuz, okullara öğrenci kaydı yapılması sırasında velilerin okul tercih etmeye çalışmalarının bir takım sıkıntılara yol açtığını belirterek, bu açıklamayı yapmaya ihtiyaç duyduğunu söyledi. Oğuz açıklamasında, okullardaki kayıtla ilgili iş ve işlemlerin, elektronik ortamda yapıldığını, okullar arasında mevzuat, insan ve madde kaynağı temini bakımından fark bulunmadığını ileri sürdü. Oğuz, “Buna rağmen velilerimizce okul seçimi yapılması, şehir trafiğini olumsuz etkilemekte, ailelere de ek bir mali yük getirmektedir. Aynı eğitim bölgesinde bir okulun kapasitesinin çok üzerinde, diğerinin ise kapasitesinin altında hizmet vermesi, kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını engellemenin yanında, Bakanlığımızca ve Valiliğimizce yapılan derslik planlamasını da olumsuz etkilemektedir” dedi.

“Kayıtlar e-okul üzerinden
otomatik olarak yapıldı”
Oğuz, “Öğrencilerimizin kayıtları e-okul üzerinden otomatik olarak yapılmıştır. Öğrenci velilerimiz öğrencilerimizin hangi okullara kayıt olduklarını, öğrencinin vatandaşlık numarasına göre öğrenebileceklerdir. Ayrıca kesin kayıt için bir belge götürmeyecekler, Eylül ayı başında okul idaresine başvurarak, çocuğun sınıfını ve öğretmenini öğreneceklerdir. Kayıt için herhangi bir ücret ödenmeyecektir. Velilerimiz okullarımıza bağış yapmak isterlerse makbuz karşılığında katkıda bulunabileceklerdir” dedi.

“Hiçbir okulda kaydı çıkmayanlar
nüfus müdürlüklerine başvuracak”
Oğuz, “Okullarımız 20 Eylül 2010 Pazartesi günü açılacaktır. Ancak anasınıfı ve birinci sınıfların uyum programı 13 Eylül 2010 Pazartesi günü başlayacaktır. Görev yeri değişen memur çocuklarının nakli; yeni okullarına Eylül ayı başında yapılacaktır. Kaydı hiçbir okulda çıkmayan çocuklar için velilerimiz öncelikle İl-İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne giderek adres kontrolü yapacak, ardından İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek çocuğunun bir okulla ilişkilendirilmesini sağlayacaklardır. Kesinlikle 2004 doğumlu çocuklardan hiçbir öğrenci açıkta kalmayacaktır” dedi.

“Nakil için adres beyanı şart”
Oğuz, “Adres değiştiren vatandaşlarımız, çocuklarının nakillerini adreslerinin uyumlu olduğu okullara Eylül ayı başında yaptıracaklardır. Ancak nakil için beyan edilen adresle birlikte adresi doğrulayıcı belgeleri (elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi tapu kaydı gibi) okul idaresine ibraz edeceklerdir. İkameti doğrulanmayanların nakilleri yapılsa bile tekrar eski okullarına nakilleri sağlanacaktır. Şehit çocukları ve özel eğitim gerektiren öğrencilerin nakilleri, Eylül ayı başında gerçekleştirilecektir” dedi.

“Ayrımcılık yok”
Oğuz, “Öğretmen çocukları, çalışan anne babalar, kardeşler, anasınıfını okuduğu okula kayıt yaptırmak isteyen velilerimize kesinlikle ayrıcalık tanınmayacak olup, herkes elektronik ortamda adreslerine uygun olarak belirlenmiş okullarına kayıtlarını yaptıracaklardır. 2004 doğumlu olup, çocukları yeterince gelişmemiş olan veliler istemeleri durumunda kayıtlarını bir yıl ertelettirebileceklerdir. Bunun için velilerimizin Eylül ayı başında okula dilekçe vermeleri yeterli olacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı