REKLAMI GEÇ

Emre için kitap okuyorlar

Emre için kitap okuyorlar

Çal İlçesi’nde Cumhuriyet Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi otizmli Emre Başar’ın kitap okuma alışkanlığı arkadaşlarını eyleme geçirmiş ve kitap okuma kampanyası başlatılmıştı. Çal’da başlayan “Emre için okuyoruz” kampanyası dalga dalga yayılıyor. Son olarak Forum Çamlık’ta bir araya gelen Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu üyeleri de Emre için okudu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2015 Çarşamba, 15:15

Çal Cumhuriyet Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi otizmli Emre Başar’ın okuma alışkanlığı, ilk olarak arkadaşlarına ilham kaynağı oldu. Emre’nin matematik öğretmeni Niyazi Daban’ın öncülük ettiği ilk etkinlik, Nisan ayında Çal’da yapıldı. İlçe meydanında toplanan öğrenciler 15 dakika kitap okumuştu.

ic-2

Bu eylem ses getirdi, Denizli’nin birçok ilçesinde okuma eylemi gerçekleştirildi.

Kampanyaya dönüşen eyleme bir destek de Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu’ndan geldi.

ic-1

Denizli Forum Çamlık’ta Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından“Emre İçin Kitap Okuyoruz, Otizmi Yıkıyoruz” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Yazar Şerif Kutludağ, Şair Emre Baş, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Hemsball Antrenörü Burak Öztürk ve Matematik Öğretmeni Niyazi Daban ile Çal’dan gelen öğrenciler katıldı. Kampanyanın ilham kaynağı Emre Başar ise rahatsızlığından dolayı etkinliğe katılamadı.

Katılımcılar, Emre’nin Matematik Öğretmeni Niyazi Daban’ın verdiği komutla, ayakta ve yüksek sesle kitap okudu. Daha sonra etkinliğe katılan sanatçılar, kitap ve şiir dolu bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı