REKLAMI GEÇ

Evrim Okulu tamamlandı

Evrim Okulu tamamlandı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Halkçı Sağlığı Topluluğu ve Denizli Tabip Odası işbirliği ile düzenlenen “Evrim Okulu” isimli bilimsel toplantı sona erdi. “Evrim Okulu”na katılan 260 öğrenciye katılım belgesi verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Aralık 2015 Pazar, 18:50

Denizli’de ilk defa düzenlenen “Evrim Okulu” , Rektörlüğün izin vermemesi nedeniyle Esnaf Sarayı Konferans Salonu’nda yapıldı. “Evrim Okulu”nun ikinci gününde Prof. Dr. Osman Şadi Yenen “Virüslerin Evrimi”, Özgür Gür, “Evrim Ağacı Üremenin Evrimi”, Prof. Dr. Ali Demirsoy “Yaşlanma ve Ölümün Evrimi”, Prof. Dr. Tamer Kaya ise “Evrensel Tıp” konularında bilgi verdi.

evrim-okul-sertifika-ic

BİLİM İÇİN EVRİMİ BİLMEK GEREK
Gerek tıp, gerekse sosyaloji veya diğer bilim dallarının gelişmesi için evrimi bilmek gerektiğini vurgulayan PAÜ Halkçı Sağlığı Topluluğu Sözcüsü Nazlı Çetin, yaptığı kapanış konuşmasında, “Bunun en güzel örneği Prof. Dr. Aziz Sancar’dır. Evrim teorisini bilmeseydi bugün Nobel Bilim Ödülü’nü kazanamazdı. O nedenle, iki gün devam eden Evrim Okulu bizim için oldukça verimli geçmiştir” dedi.

evrim-okul-sertifika-icc

ÜNİVERSİTEDEN GERİ ADIM
Evrim Okulu gibi bilimsel bir toplantıyı Üniversite rektörlüğü işbirliği ile kampüs içerisinde yapmayı arzu ettiklerini, ancak rektörlüğün tavrı nedeniyle Esnaf Sarayı’nda yapmak zorunda kaldıklarını belirten PAÜ Halkçı Sağlığı Topluluğu Sözcüsü Nazlı Çetin, “Biz yapamadık. Ancak gösterdiğimiz tepkiler rektörlüğün geri adım atmasına neden oldu. Düşünce Kulübü’nün en az Evrim Okulu kadar tartışmalı iki toplantının kampüs içerisinde yapılmasına izin çıktı. Buda bizleri sevindirdi” dedi.

evrim-okul-sertifika-iccc

KATILIM BELGELERİNİ ALDILAR
Kapanış konuşmalarının ardından “Evrim Okulu” Bilimsel toplantıya katılan çoğunluğunu Tıp Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu 260 kişiye katılım belgeleri verildi. Katılım belgesinde, Prof. Dr. Ali Demirsoy ile Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem imzası bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı