REKLAMI GEÇ

Fidan yetiştirmenin aşamalarını gördüler

Fidan yetiştirmenin aşamalarını gördüler

Merkezefendi Adalet İlkokulu 1- C sınıfı öğrencileri, Orman Bölge Müdürlüğü fidanlığını ziyaret ederek, tohumun saklanmasından fidan yetiştirilmesine kadar olan süreci gözlemledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2016 Cumartesi, 10:49

Merkezefendi Adalet İlkokulu 1- C sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmeni Halil İbrahim Çakır ve sınıf annesi Fatma Başbuğ gözetiminde, Orman Bölge Müdürlüğü fidanlığını gezdi. Öğrencilere kozaktan tohumun nasıl çıkarıldığı, tohumların soğuk hava deposunda nasıl saklandığı gösterildi.

Orman Fidanlık Şefi Murat Masun, öğrencilere orman fidanlıklarında hiçbir şeyin israf edilmediğini belirterek, boş kozalakların nasıl bir süs eşyasına dönüştüğünü anlattı.

ogrenciler_fidanciligi_ogrendi-ic

Öğrenciler, Orman Fidanlık Müdür Yardımcısı Bahadır Kara, Mühendis Hüseyin Ünal, Mühendis Baki İzci ve Mühendis Ümmühan Küçükoğul eşliğinde tohumların enso tipi kaplara ekilişini, bakımlarının yapılmasını gördü. Daha sonra öğrenciler, veliler ve fidanlık personeli ile birlikte saksılara fidan dikti.

Sınıf öğretmeni Halil İbrahim Çakır, öğrencilerin burada keyifli zaman geçirdiklerini, ağaç ve orman sevgisini kazandıklarını belirterek, Orman Bölge Müdürlüğü’ne böyle bir etkinlik için öğrencilere kapılarını açmalarından dolayı teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı