REKLAMI GEÇ

Filistin’e en anlamlı yardım miniklerden

Filistin’e en anlamlı yardım miniklerden

İsrail’in Filistin’e karşı başlattığı savaşa, minik öğrenciler seyirci kalamadı. Hürriyet İlköğretim Okulu 3-E Sınıfı öğrencileri, yaptıkları gazeteyi satarak, gelirini Filistinli çocuklara bağışladı.

/ DENİZLİHABER / 13 Ocak 2009 Salı, 01:00

Hürriyet İlköğretim Okulu öğrencileri, Filistin’de yaşanan savaşa seyirci kalmadılar. Okulun 3-E sınıfı öğrencileri, bir ay önce hazırladıkları “Afacan Çocuklarız Biz” isimli gazeteyi, okuldaki diğer öğrencilere ve öğretmenlerine sattılar. Okul, gazetenin satışı ile okula gelir sağlamayı hedefliyordu ancak gazetenin geliri, Filistin’deki savaşın büyümesi üzerine, buradaki savaş mağduru çocuklara bağışlandı. Çocuklar, sattıkları gazetelerden elde ettikleri geliri Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin’e teslim ettiler. Ziyarete Okul Müdürü Türkay Kılcı, gazeteyi çıkaran öğrencilerden Feyzan Vural, Gülçe Ertekin, Su Yapıcı, Salih Gökçe ve Efecan Doğanalp katıldı. Makamında öğrencileri kabul eden ve öğrencilerin, tanesini 3 TL’den satarak topladıkları 151 TL’yi, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Filistin’de yardım bekleyen çocuklara ulaştırmak üzere teslim aldı.

Öğrencilerin anlamlı bir bağış yaptıklarını vurgulayan Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, “Hürriyet İlköğretim Okulu 3-E sınıfı öğrencilerimiz, çok keyifli bir gazete çıkarmışlar. Bu gazeteyi satarak, elde ettikleri geliri Filistin Gazze’deki çocuklar için yardım amacıyla bize verdiler. Orada insanlık dışı muamele gören, yaşama hakkı ellerinden alınmış zor koşullardaki çocuklarımıza bir nebze katkı anlamında çok güzel bir davranış oldu. Okulumuz öğrencilerine ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Basınla ilgilenenince toplumsal duyarlılık da ön plana çıkıyor” dedi.

“Afacan Çocuklarız Biz” isimli gazetenin Genel Yayın Yönetmenliğini Gülçe Ertekin yapıyor. Gazetede, karikatür, şiir, fıkra, bulmaca ve çocuklarla ilgili pratik bilgiler bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı