REKLAMI GEÇ

Geleceğin mühendisler yarışmasında Türkiye 2.si oldular

Geleceğin mühendisler yarışmasında Türkiye 2.si oldular

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Ortaokulu, Ankara’da düzenlenen 4. Ulusal “Geleceğin Mühendisleri Yarışıyor” yarışmasında Türkiye 2.si oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2019 Perşembe, 10:35

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Ortaokulu öğrencileri Samet Koca, Sarp Ekiz ve Aray Karaer, amacı öğrencilere buluş yapacakları bir ortam sunmak, yenilikçi bir bakış açısı kazanmalarını sağlarken onların bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek öğrencilerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematikle ilgili temel bilgi düzeylerini arttırmak, günlük yaşamda karşılaştıkları problemleri çözmelerini kolaylaştırmak ve öğrencilere yaratıcı çözüm önerileri üretebilme alışkanlığı kazandırmak olan 4. Ulusal “Geleceğin Mühendisleri Yarışıyor” yarışmasında Türkiye 2.si oldu.

Türkiye çapında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda tüm 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleşen ve teması “ Hedefi vur, tahtada dur!” olan yarışmada öğrenciler “Gergin ip üzerinde hareket edebilen öyle bir teleferik yapın ki taşıdığı tenis topunu yerdeki hedefe isabet ettirebilsin ve ipin sonundaki durdurucu tahtaya kısa sürede ulaşsın” şeklindeki problem üzerinde projelerini hazırladılar.

Yarışma sonunda ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Ortaokulu öğrencileri Samet Koca, Sarp Ekiz ve Aray Karaer, hazırladıkları projeler ile Türkiye ikinciliğine layık görüldüler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı