REKLAMI GEÇ

Gerzele İmam Hatip Ortaokulu’nda bir garip durum

Gerzele İmam Hatip Ortaokulu’nda bir garip durum

Okulların açılmasına sayılı günler kala özellikle imam hatip okullarına ilişkin tartışmalı süreçler devam ediyor. Kısa süre içinde Denizli genelinde çok sayıda imam hatip okulu açıldı, ancak birçoğu tercih edilmedi. Bunun en çarpıcı örneği ise Gerzele İmam Hatip Ortaokulu oldu. Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, 8 öğretmen, 1 müdür ve 1 müdür yardımcısının görevlendirildiği okula 7 öğrencinin kayıt yaptırdığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2018 Çarşamba, 17:45

Eğitim-öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala okullardaki kriz bir türlü çözülemiyor. Yerleştirme sürecinde yaşanan krizi bu kez de boş kalan okullar izledi.

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Gerzele İmam Hatip Ortaokulu’nda yaşanan duruma dikkat çekti.

10 ÖĞRETMEN VE İDARECİ, 7 ÖĞRENCİ
Gerzele İmam Hatip Ortaokulu’na kayıt yaptıran öğrenci sayısının son tespitlerine göre yalnızca 7 olduğunu belirten Aydoğan, buna karşılık okulda 8 öğretmen, 1 müdür ve 1 müdür yardımcısının görevlendirildiğini söyledi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE BAŞVURU YAPILDI
Okulda yaşanan duruma ilişkin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduklarını belirten Aydoğan, okulun Hürriyet ve Kınıklı Basma Boya gibi ikili eğitim yapan okulların kullanımına açılmasını, öğretmenlerin de norm fazlası olduklarının kayda geçmesi koşuluyla atama haklarının sağlanmasını talep ettiklerini söyledi.

“FIRSAT EŞİTLİĞİNE AYKIRI”
Aydoğan, “Birçok okulumuz ikili eğitim yaparken, sınıflar 40-45 kişiye dayanmışken, özellikle imam hatip ortaokulu ve liselerinin binalarının boş olması, eğitim öğretimde fırsat eşitliği açısından asla kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

“KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ”
Eğitim-İş Denizli Şubesi olarak konuyu takip ettiklerini belirten Aydoğan, “Öğrencilerimizin daha iyi koşullarda ve adaletli bir şekilde eğitim öğretim olanaklarından yararlanmasını istiyoruz. Geçen yıl eğitim öğretim yılı sonunda bu sıkıntıyı milli eğitim müdürüne de aynen iletmiştik. Ancak, bu konuda bir düzenleme yapmadıklarını görüyoruz. Bunun yanında bazı meslek liselerinin de kayıtlarının düştüğünü, binalarının boşaldığını öğrendik. Bu okulların yeni bir düzenlemeyle eğitim öğretim hizmetine devam etmesini istiyoruz” dedi.

“İMAM HATİPLER BOŞ”
İmam hatip okullarında yüzde 40-50 düzeyinde, meslek liselerinde de buna yakın oranda boşlukların olduğunu öğrendiklerini dile getiren Aydoğan, “Yaşanan bu çelişkili durum Milli Eğitim Bakanlığı’nın plansız uygulamalarının sonucudur. Bu plansızlığın faturasının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize çıkartılmasını asla kabul etmiyoruz. Bu konuda sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı