REKLAMI GEÇ

Denizlili hayırseverlerin yaptırdığı okulun pansiyonunu “Masraflı” diye kapattılar

Denizlili hayırseverlerin yaptırdığı okulun pansiyonunu “Masraflı” diye kapattılar

Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel temelini attı. Binlerce Denizlili bağışta bulundu ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde görmeyen gözlere ışık olan Görme Engelliler Okulu 17 yıl önce açıldı. Müdür dernek yönetimiyle ters düştü, devlet de masraflı diye pansiyonunu kapattı.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2017 Perşembe, 11:04

Merkezefendi’nin 15 Mayıs Mahallesi’nde Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler Ortaokulu, 17 yıl önce hizmete girdi. Okulun yapılması için Denizli seferber olmuştu. 1 yıl önce müdür dernek yönetimi ile ters düştü, onların okuldan uzaklaşmasını sağladı, şimdi de devlet ‘Masraflı’ diye pansiyonunu kapattı. Öğrenci azlığı öne sürülerek gelecek yıllarda okulun tamamen kapatılmasında endişe ediliyor.

DENİZLİ, OKULUN YAPIMI İÇİN SEFERBER OLMUŞTU
Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler Ortaokulu, 25 bin metrekare alan üzerinde kurulu. Dernek Başkanı Hasan Himmetli, 1987 yılında “Görmeyen gözlere ışık olur musunuz?” sloganıyla yola çıkarak kampanya başlattı. Önce hazineye ait olan arazi Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi. Okulun temelini 1995’te merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel attı. 1999’da dönemin Valisi Yusuf Ziya Göksu’nun önderliğinde dernek tarafından özel günlere masa sandalye kiralandı. 5 bin metrekare kapalı alana sahip modern okul yapıldı. Binlerce Denizlili bağışlarda bulundu. 17 yıl önce 600 milyar harcanarak, yapımı için Denizli halkının seferber olduğu okul hizmete açıldı.

OKUL MÜDÜRÜ, DERNEK YÖNETİCİLERİNİ UZAKLAŞTIRDI
Okulun yapımı için büyük fedakarlık yapan dernek yöneticileri, yine bağışlarla okulun önemli masraflarını da karşılayarak görmeyen gözlere ışık olmaya devam ederken, Okul Müdürü Mahmut Çiçek, dernek yönetimi ile ters düştü.  1 yıl önce dernek yönetimi kenara çekildi. Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Himmetli, “Müdür ile anlaşamadık. Biz öğretmenlerin masraflarını karşılayıp, çevre illere gönderiyorduk. Görmeyen gözleri Denizli’ye getirin okutalım diyorduk. Sonra şimdiki müdür geldi ve bizimle ters düştü. Anlamsız bir şekilde tavırlar sergiledi. Biz de kenara çekilmek zorunda kaldık” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PANSİYONU KAPATARAK SON DARBEYİ VURDU
Okulun kapasitesi şu anda 65 öğrenci. Bunlardan 16’sı yatılı okuyor. Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Masraflı oluyor’ diyerek pansiyonu kapattığını, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi. Yatılı okumak zorunda olanların İzmir’de okuyabilecekleri söylendi. Dernek Başkanı Hasan Himmetli, “Eğitim de kar-zarar hesabı mı yapılır? Öğrenci sayımız 49’a düştü. Yakın gelecekte sayıyı iyice düşürüp okulu kapatacaklar. Biz yıllarca binlerce Denizlili’nin ayağına gidip bu okul için bağış topladık” diye konuştu.
Milli eğitim Bakanlığı’nın Türkiye genelinde öğrenci azlığını öne sürerek 8 görme ve işitme engelli okulun pansiyonunu kapattığı, 8’ini de tamamen kapattığı öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı