REKLAMI GEÇ

Görme engelli öğretmenler sorunlarını paylaştı

Görme engelli öğretmenler sorunlarını paylaştı

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda görev yapan görme engelli öğretmenlerin okullarda karşılaştıkları sorunlar masaya yatırıldı. Denizli’de 23 görme engelli öğretmenin görev yaptığını belirten seminerde görme engelli öğretmen Figen Ay,  “En önemli sorunumuz ön yargıları aşamamak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2016 Cumartesi, 13:48

Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli’de görev yapan görme engelli öğretmenlerin sorunlarının anlatıldığı seminer düzenledi. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdürü Fikret Sarısoy ve okul müdürlerinin katıldığı seminerde, Eğitimde Görme Engelliler Derneği Başkanı Emre Taşgın, Eğitimde Görme Engelliler Derneği Denizli İl Temsilcisi ve Pamukkale İncilipınar İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Pınar Göcen ile  Merkezefendi Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler İlkokulu Rehber Öğretmeni Figen Ay, konuşmacı olarak yer aldı.

denizli-gorme-engelli-ogretmenler-sorunlari-ic

ÖZEL EĞİTİMDE MODEL İLLER ARASINDAYIZ

Denizli’nin özel eğitimde model iller arasında olduğunu değinen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Engelli bireylerimiz ve öğretmenlerimiz bizim her şeyimiz. Sağlıklı bireyler olarak yaşadığımız hayatta bizde engelli olabiliriz ve bu bilinçle kurumlarımızda engelli meslektaşlarımıza ve öğrencilerimize en iyi çalışma ve eğitim alma ortamları oluşturmak zorundayız. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını en iyi idame edebilmeleri için alt yapı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

DENİZLİ’DE 23 GÖRME ENGELLİ ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR

Eğitimde Görme Engelliler Derneği Başkanı Emre Taşgın ise , “Görme engelliler 1950 yıllarından itibaren öğretmenlik yapmaya başlamışlar. Meslektaşlarımız sadece görme engelliler okullarında değil diğer okullarda da çalışmaktadırlar. Ülkemizde 900 ilimizde 23 göreme engelli öğretmenimiz görev yapmaktadır. Geçmişte görme engelli öğretmenlerin dava açarak mesleğe atamaları olmakta idi. Şimdiler de bu şekildeki olumsuzluklar ortadan kalktı. Gelişen teknoloji ile neredeyse tamamen engelsizleşildi. Teknolojiyi sese çeviren programlar sayesinde akıllı telefonlardan tutun bilgisayarları kullanabiliyoruz ve internette bilgilere en iyi şekilde ulaşabiliyoruz. Eğitimde FATİH projesi ile de birçok materyal görme engelli öğretmenlerin hizmetine sunuldu” diye konuştu.

KAYGI VE ENDİŞE İLE GÖREVE BAŞLIYORUZ

Eğitimde Görme Engelliler Derneği Denizli İl Temsilcisi ve Pamukkale İncilipınar İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Pınar Göcen, ilk göreve başladıklarında kaygı ve endişe yaşadıklarını vurguladı. Bu kaygı ve tedirginlikleri ortadan kaldırmak ve en azından açıklık getirmek için deneyimli öğretmenler ve sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla seslerini duyurmak istediklerini belirtti.

denizli-gorme-engelli-ogretmenler-sorunlari-ic-1
AŞILAMAYAN SORUN ÖN YARGI

Merkezefendi Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler İlkokulu Rehber Öğretmeni Figen Ay ise yaşadığı sorunları şöyle dile getirdi:
Görme engelliler normal bir insanın çok çok üstünde çaba göstererek öğretmen olabiliyorlar. Günümüzde görme engelli öğretmenlerimizin karşılaştığı sorunlar olarak da ön yargı, çevreye uyum, sınıf yönetimi ve teknolojiye uyumdur. Engelli bireylere sen yapabilirsin diyerek inanmalıyız. İnanın ki sen yapabilirsin ile çok iyi yerlere gelebilirler.

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı