REKLAMI GEÇ

Güzel Sanatlar Kampı Başladı

Güzel Sanatlar Kampı Başladı

Denizli’de 5 gün sürecek Güzel Sanatlar Kampı başladı. Kampa yükseköğrenim öğrenci yurtlarında kalan 8 ayrı ilden 129 öğrenci katılacak. Alanında birçok uzman ise kamp süresince öğrencilere tecrübelerini aktaracak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2020 Salı, 14:01

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarında kalan öğrencilerin akademik ve entelektüel bilgiye ulaşmalarını sağlamak için 14 ilde 14 farklı temayla düzenlenen kış kamplarından birisi Denizli’de başladı. Bursa, Çorum, Edirne, Giresun, Kırklareli, Kırşehir, Sinop ve Zonguldak’tan gelen 129 öğrenci farklı etkinliklerle beş gün boyunca misafir edilecek.

Kamp için Prof. Dr. Cevat Akşit Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda yapılan açılış programına Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol ile konuk isimler ve öğrenciler katıldı. Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı öğrenci yurtlarının üniversite öğrencilerine barınma, kredi ve burs hizmetlerinin yanı sıra akademik ve kişisel gelişimlerini artıracak çalışmalarda yaptığını söyledi. Beklentilerinin bilgili, donanımlı ve özgüveni yüksek gençlerin yetişmesi olduğunu söyleyen İbanoğlu; geleceğe iyi hazırlanan, gelişime açık bir gençlik hayal ettiklerini dile getirdi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise yaptığı konuşmada öğrencilere Denizli hakkında bilgi verdi. Ayrıca Başkan Örki öğrencilik yıllarında KYK yurtlarında kaldığını, o günlerden bugünlere yurt hizmetlerinde gelinen noktanın çok daha iyi koşulları kapsadığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından alanında uzman iki konuşmacı kürsüye çıktı. Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu, “İnsanda Estetik Düşüncenin Temelleri” adlı söyleşi ile öğrencilere bilgilerini aktardı. Ardından minyatür sanatçısı Ayfer Balaban öğrencilerle buluştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı