REKLAMI GEÇ

Hafta sonu Denizli’de 25 bin 62 aday üniversite için sınava girecek

Hafta sonu Denizli’de 25 bin 62 aday üniversite için sınava girecek

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 25-26 Haziran’da 3 oturumla gerçekleşecek YKS sınavına Denizli’den 25 bin 62 öğrenci katılacak. Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, öğrencileri salonu önceden görmeleri ve sınav saatinden bir saat önce yerlerini almaları konusunda uyarırken başarı diledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Haziran 2021 Perşembe, 12:30

2021 YKS bu hafta sonu 25-26 Haziran tarihlerinde 3 oturum olarak yapılacak. Denizli’den 25 bin 62 öğrenci hayatlarını şekillendirmek için sınavda ter dökecek.

DENİZLİ’DE BİN 435 SALONDA SINAV YAPILACAK
YKS’nin ilk oturumu cumartesi günü 10:00’da Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile başlayacak. İlk oturuma 25 bin 62 öğrenci katılım sağlayacak. Toplam 77 bina 3 cezaevi ve 1435 salonda sınava girilecek.
Pazar günü saat 10.00’da ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) yapılacak. AYT’ye toplamda 18 bin 888 kişi katılacak. Toplam 55 bina 1110 salon ve 3 cezaevinde sınava girilecek.
Son oturum ise yine aynı gün saat 15.30’da Yabancı Dil Testi (YDT) olarak gerçekleşecek. YDT sınavı için 9 bina 1 cezaevi 70 salon kullanılacak. Toplamda 1502 öğrenci katılım sağlayacak.
Adaylara TYT’de 120 soru için 135 dakika, AYT’de 160 soru için 180 dakika, YDT’de 80 soru için 120 dakika süre verilecek.

MÜDÜR EKİCİ’DEN SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE MESAJ
Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’nin YKS sınavına girecek öğrencilere başarılar diledi.

Ekici şu ifadelere yer verdi “Değerli öğrencilerimiz; geçen yıl olduğu gibi bu yılda sınavın sağlıklı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesine yönelik bütün tedbirler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı tarafından alındı. Daha önceki sınavları güvenli ve sağlıklı bir şekilde tamamladığımız gibi yükseköğretim kurumları sınavlarının da güvenli ve sağlıklı bir şekilde tamamlanacağına inanıyorum. Okulun ilk başladığınız andan itibaren mezun olana kadar eğitim öğretim hayatınızı en iyi şekilde geçirdiniz. Yoğun geçen çalışma, hazırlık ve öğrenme dönemlerinin ardından emeklerinizin karşılığını alacağınız ve geleceğinize yön vereceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Yapılacak olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında elinizden gelen gayreti göstererek başarılı olacağınıza inanıyorum. Değerli öğrencilerimiz sınav gününden önce sınava gireceğiniz sınav salonunu ziyaret etmeniz ve sınav günü sınava gireceğiniz binanın kapısında sınav saatinden en az 1saat önce hazır bulunmanız faydanıza olacaktır. Tüm öğrencilerimize yapılacak olan sınavlarda hedeflerine ulaşabilmeleri temennisiyle başarılar dilerim” dedi

Yorumlar

Reyhan YAMUÇ   -  Bağlantı 24 Haziran 2021, 17:32

Bugün P.kaledeki Okul yaptırma ve yaşatma derneği ilkokuluna binayı görmek için gittim okul müdürü kesinlikle yasak, talimat var, diyerek hiç hoş olmayan bir tavırla okuldan kovdu Tip1 diyabet ve panik atağım var rahatlamak için gittim ama nafile???

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı