REKLAMI GEÇ

Harezmi Eğitim Modeli çalışmaları başladı

Harezmi Eğitim Modeli çalışmaları başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2023 Eğitim Vizyon belgesi kapsamında Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürülen Harezmi Eğitim Modeli gerçekleştirilen öğretmen eğitimleri ile devam ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Aralık 2019 Çarşamba, 12:08

2017 yılında İstanbul ile birlikte Denizli’de de başlatılan Harezmi Eğitim Modeli çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda 2019-2020 eğitim öğretim yılı için 6 okuldan 36 öğretmen dört günlük eğitime alındı. Pamukkale Nezihe – Derya Baltalı Bilim Sanat Merkezindeki açılış programına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Müdür Yardımcısı Mustafa Özevcimen, İstanbul İli Harezmi Eğitim koordinatörleri ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmasında “Harezmi Eğitim Modeli, Tasarım Beceri Atölyelerinin en güncel ve en etkili uygulama yöntemlerinden biridir. Bu açıdan ilimizde 2023 Vizyonunun gerçekleşmesinde artı bir ivme kazandıracaktır. Okullarımızın kapalı olduğu geçtiğimiz yaz tatili döneminde il olarak Tasarım Beceri Atölyelerine öncelik verdik. Yaz sezonunda 901 beceri atölyesini Denizli eğitimine kazandırdık. Yeni eklenen beceri atölyelerimizle toplam sayımız 1635 oldu.Türkiye genelindeki beceri atölye sayılarında ilimiz en ön sıralardadır. Çalışmalarımızı çocuklarımızın ilgi ve kabiliyetlerine göre bilgili ve donanımlı olarak yetiştirmek adına tüm enerjimize vererek gerçekleştirmekteyiz. Güçlü Bir Öğretmen Güçlü Bir Türkiye anlayışı ile çocuklarımızı geleceğe hazırlamaktayız” dedi.

HAREZMİ EĞİTİM MODELİ NEDİR?
Harezmi Eğitim Modeli disiplinler arası yaklaşımları tekrar yorumlayarak farklı disiplinlerin yer aldığı, Fen, Matematik ve Bilgisayar Bilimi Öğretimini Sosyal Bilim Dalları ile bütünleştiren, bilgi işlemsel düşünme becerilerinin hayata adapte edildiği, programlama ve öğretim araçlarının kullanıldığı, eğlenerek üreten ve kendini sürekli güncelleyen disiplinler üstü bir modeldir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı