REKLAMI GEÇ

Havva-Süleyman Yağlıca Ortaokulu törenle açıldı

Havva-Süleyman Yağlıca Ortaokulu törenle açıldı

Merkezefendi Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz Ortaokulu bahçesine 2017 yılında temeli atılan 2019 yılında tamamlanarak eğitim-öğretime başlayan 18 derslikli Havva-Süleyman Yağlıca Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Eylül 2019 Pazartesi, 16:12

Hayırsıver Süleyman Yağlıca ve ailesi tarafından yaptırılan ve Havva-Süleyman Yağlıca ismi verilen Ortaokul, düzenlenen törenle eğitim öğretime açıldı. Okulun açılış törenine Denizli Valisi Hasan Karahan ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, hayırsever Süleyman Yağlıca ve ailesi, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan hayırsever Süleyman Yağlıca,“Ülkemizin gelişmesinde ve ilerlemesinde eğitimin ne kadar önemli olduğunu iş hayatımızda şahit olduk. Ömrümüz boyunca iyi ve kaliteli nesiller yetiştirilmesinde kendimizi sorumlu hissettik. Biz de sorumluluğumuzun bir gereği olarak bu okulu yatırıp Denizlimizin ve Türk Milli Eğitimimizin hizmetine sunuyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise konuşmasında “Bugün adeta bir bayram havasında 4. okulumuzu açıyoruz. Okulumuzun başta tüm eğitim camiamıza, ilimize, ülkemize hayırlı olmasını yürekten diliyorum. Kurumum adına Süleyman Abimize içtenlikle teşekkür ediyorum. Çünkü onlar ve diğer tüm hayırseverlerimiz sayesinde güzel okullarımızı öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hizmetine sunuyoruz. Okulumuzun içinde donanımlı, bilgili, yarınları yönetecek nesiller olarak sizleri öğretmenlerimizle birlikte yetiştirmek istiyoruz. Sizlerin de çok çalışması ve bu okulu koruması gerekiyor. Bu bayrağı, bu vatanı sevmeniz gerekiyor. Bunun için en önce öğretmenlerinizin söylediklerini harfiyen yerine getirip, anne babalarınızın dediklerini harfiyen uygulamalısınız. Ne kadar çalışırsanız o kadar başarılı olursunuz. Kıymetli öğretmen arkadaşlarım bu güzel eserler evlatlarımızla birlikte sizlere emanet. Okulumuzun vatanımıza, milletimize hayırlı olması diliyor en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Başarılar diliyorum” dedi.

Diğer taraftan Denizli Valisi Hasar Karahan ise yaptığı konuşmada hayırseverlerin eğitime verdikleri desteğin önemine değinerek, “Denizli gerçekten bu konuda önder, örnek ve öncü bir şehir durumunda. İnşallah bunu da devam ettirecek. Bu okulun yaklaşık 2 yıl önce temelini de birlikte atmıştık. Açılışını da birlikte yapıyoruz. Bu yüzden ayrıca; benim için bir sevinç kaynağı. Tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırsever ailemizi tebrik ediyorum. Burada okuyacak genç evlatlarımızın başarılı olacağına tüm kalbimle inanıyorum. Ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine yardımcı olacak büyük bir esere Yağlıca Ailesi ismini yazdırdı. İlanihaye, ahirete kadar, bu bina burada durdukça onların da o güzel eserleri de devam ettikçe Allah hayır defterlerini kapatmayacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı