REKLAMI GEÇ

Hayırsever çiftçi 2. okulunu yaptırıyor

Hayırsever çiftçi 2. okulunu yaptırıyor

Başkarcılı hayırsever çiftçi 2017 yılında yapımına başladığı Anadolu Lisesi’nde ilk ders zilinin çalmasını beklerken, bir adım daha attı ve doğup büyüdüğü topraklara bu kez de anaokulu yaptırmak için harekete geçti. Hayırsever Mehmet Ali Uyanık (86) Vali Hasan Karahan ile 4 derslikli anaokulunu yaptırmak için protokol imzaladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mart 2019 Cuma, 16:44

Uzun yıllar çiftçilir yapan 86 yaşındaki Mehmet Ali Uyanık doğup büyüdüğü topraklara alkışlanacak yatırımlar yapıyor.

2017 yılında imzaladığı protokol ile Anadolu Lisesi yaptırmak için harekete geçen hayırsever çitfçi Mehmet Ali Uyanık, 1 milyon 700 bin lira harcayarak Anadolu Lisesi yaptırdı.

Eşi Naile Uyanık ile kendi isminin verileceği lisede ilk ders zilinin çalmasını bekleyen Mehmet Ali Uyanık, yeni bir eğitim yatırımı daha yapmak için harekete geçti.

Yine Başkarcı’da bu kez anaokulu yaptırmak isteyen hayırsever için protokol töreni düzenlendi. Törene Vali Hasan Karahan, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, hayırsever Mehmet Ali Uyanık ve torunları katıldı.

Hayatı boyunca kurduğu en büyük hayallerine ulaşmanın mutluluğu içerisinde olan Hayırsever Mehmet Ali Uyanık, “Allah’ım imkânı olan herkese okul yaptırmayı nasip etsin” dedi.

Vali Hasan Karahan ise “Mehmet Ali Uyanık amcamızla bugün ikinci protokolümüze imza atıyoruz. Kendisi hayata atıldıktan sonra bir hayal kurmuş. Bu hayali ile eğitime ikinci bir değer ve can katıyor. Allah hayırlarını kabul etsin. Herkese Allah nasip etsin” dedi.

Başkarcı Mahallesi’nde Hayırsever Mehmet Ali Uyanık tarafından betonarme karkası yaptırılacak olan anaokulu; özel projeli 4 derslik, yemekhane ve idari odalardan oluşacak, 800 bin liraya mal olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı