REKLAMI GEÇ

Her sınıftan 10 öğrenci meslek lisesine yönlendirilecek

Her sınıftan 10 öğrenci meslek lisesine yönlendirilecek

Milli Eğitim Müdürlüğü, 2018 yılının ‘Mesleki Eğitimde Gelişim ve Değişim Yılı’ olarak ilan edilmesinin ardından, öğrencileri meslek liselerine yönlendirmek için çalışma yürütüyor. Hedef, her sınıftan 10 öğrenciyi meslek liselerine yönlendirebilmek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2018 Salı, 16:19

Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Mesleki Eğitimde Gelişim ve Değişim Yılı’ olarak 2018’i hedef almıştı. Değişim ve gelişimlere devam eden Milli Eğitim Müdürlüğü, Ortaöğretime Geçiş Modelinde Mesleki ve Teknik Eğitimi tanıtma ve yönlendirme faaliyetleri kapsamında, ortaokullarında görev yapan rehber öğretmenleri buluşturdu.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Şube Müdürü Ramazan Kayayurt ve rehber öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2018’in “Mesleki Eğitimde Gelişim ve Değişim Yılı” ilan edildiğini belirterek, “İlimizdeki 15 bin öğretmenimizle mesleki eğitimi geliştireceğiz. Rehber Öğretmenlerimizin bu konuda üzerlerine düşen ise; ortaokul son sınıf öğrencilerine rehberlik yaparak onları mesleki eğitime yönlendirmeleridir. 8. sınıf öğrencilerimizi ilgi, iktisat ve kabiliyetleri bakımından yönlendirilmesi büyük önem arz ediyor. Meslek liselerine gelerek, kabiliyetleri doğrultusunda kendilerini keşfetmelerini istiyoruz. Ortaokul son sınıf öğrencilerine iyi bir rehberlik ve danışmanlık yapabilirsek hem ailelerinin hem de kendilerinin kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırabiliriz” diye konuştu.

“12 BİN ÖĞRENCİ ADRESE DAYALI KAYIT YAPACAK”
12 bin öğrencinin sınavsız olarak, adrese dayalı sistemde liselere kayıt yaptıracaklarını belirten Oğuz, “Ortaokullarında son sınıflarında okuyan öğrencilerimizin sınıf başına 10 öğrencimizi mesleki eğitime yönlendirebilirsek büyük bir başarı elde ederiz. Mesleki eğitim alan çocuklarımız okullarını bitirdiklerinde kollarında altın bilezikle mezun oluyorlar” dedi.

Oğuz’ un konuşmasından sonra, Mesleki ve Teknik Eğitimden sorumlu Şube Müdürü Ramazan Kayayurt, rehber öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen mesleki ve teknik tanıtım sunusunu ve mevzuatla gelen mesleki eğitimdeki yeni değişimleri ve gelişimleri ile ilgili bilgiler verdi.

Yorumlar

denizliliyim   -  Bağlantı 28 Mart 2018, 09:36

Çok geç kalınmış bir uygulama.. Eğitimin siyasi malzeme olarak kullanılması, yaz boz tahtasına çevrilmesi orta ve uzun vadede çok büyük olumsuzluklar ortaya çıkması doğaldır.En başta kalifiye eleman sorunu nedeniyle ile üretimin sekteye uğraması gibi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı