REKLAMI GEÇ

İhtiyacı olan okullara bilgisayar veriyorlar

İhtiyacı olan okullara bilgisayar veriyorlar

Denizli’de bir grup tekstilci ve çeşitli meslek dallarından oluşan arkadaşın, okullarda bilgisayar ihtiyacının giderilmesi için 2005 yılında kurduğu Damla Derneği, tanıtım gecesi düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 20 Nisan 2010 Salı, 16:13

Damla Derneği Başkanı Mustafa Soylu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde düzenlenen gecede yaptığı konuşmada, derneklerinin ‘Damlaya damlaya göl olur’ atasözünden yola çıkılarak kurulduğunu, küçük yardımların birleşerek çok büyük meblağlara ulaşabileceğini söyledi. Damla Derneği’nin ihtiyacı olan okullara sadece bilgisayar ve ekipman yardımı yapmak için kurulduğunu kaydeden Soylu, “Her birimiz birer damlayız, birleşerek deniz olabiliriz. Bu amaçla 10 TL gibi aylık bağışlarla gönül birliği yaptığımız arkadaşların katkılarıyla büyük rakamlara ulaşmayı ve okullarımızı bilgisayarlarla donatmayı düşünüyoruz. Öncelikle Denizli olmak üzere sonra komşu iller ve tüm Türkiye’ye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Soylu, “Dünyanın en önemli ve en büyük gücü bilgidir. Tarih boyunca bilgiye sahip olan milletler dünyayı yönetmiş, en ileri uygarlıkları kurmuşlardır. Dünyanın neresinde olursanız olun bilgiye sahipseniz her şeye sahipsinizdir. Damla Derneği olarak bizler çocuklarımızı teknoloji ile buluşturarak onlara dünyanın en önemli gücü olan bilgiye ulaştıracağız” diye konuştu.

Damla Derneği’nin, Türk insanının içindeki büyük potansiyele inandığını ve onu açığa çıkarmayı amaçladıklarını vurgulayan Soylu, “Kendi öz kaynaklarımız olan insanlarımız her şeyi başaracak güçtedir. Ancak tek eksiğimiz var. O da eğitim. İnsanımız eğitimden yoksun bırakıldığı için artık o başarma gücünü kendinde görememektedir. Damla Derneği insanlarımıza bu güçlerini ortaya çıkaracak ortamları hazırlamayı hedeflemektedir. Bizler birer damlayız. Sizlerle deniz, birleşerek okyanus olacağız” dedi. Soylu, derneğin bugüne kadar 39 bilgisayar ve ekipmanını, ihtiyacı olan okullara bağışladığını söyleyerek, “Bu sayı her geçen gün artacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı