REKLAMI GEÇ

İşadamı Aydınlı’dan 3 derslikli anasınıfı protokolü

İşadamı Aydınlı’dan 3 derslikli anasınıfı protokolü

Hayırsever işadamı Osman Aydınlı’nın eğitime destekleri devam ediyor. Bağışları ve yaptırdığı eğitim kurumuyla bir eğitim neferi olan Aydınlı, şimdi de Pamukkale’nin Aktepe Mahallesi’ndeanasınıfı yaptırmak üzere kolları sıvadı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2016 Pazartesi, 12:33

Aktepe Mahallesi’ndeki Pakize-Suzan Özkardeş İlkokulu’nun bahçesine yaptırılacak 3 derslikli Osman Aydınlı Anasınıfı için protokol imzalandı. Denizli Valiliği’ndeki törene Vali Ahmet Altıparmak, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İşadamı Osman Aydınlı, İşadamının oğulları Mustafa ve Özgür Aydınlı katıldı.

denizli-anasinifi-protokol-osman-aydinli-ic-1

HER OKULA BİR ANASIFINI
İmza töreninde konuşan Vali Ahmet Altıparmak, daha önce görev yaptığı illerdeki “Her Okula Bir Anasınıfı” kampanyasını Denizli’de de sürdüreceğini söyledi. Altıparmak, “Denizli’de bazı ilkokullar geniş bahçelere sahip. Bu okullarda, anasınıflarını ayırmayı planlıyoruz. İlkokullardan anasınıfların ayrılması demek, 2-3 dersliğin boşalması anlamına gelir, bu da bizlere biraz olsun rahat nefes aldırır” dedi.

KIZ YURTLARINA AĞIRLIK VERMELİYİZ
Hayırsever işadamı Osman Aydınlı da eğitimin önemini vurguladığı konuşmasında, “Bu toprakların ancak eğitimle korunabileceğini düşünüyorum. O nedenle eğitime elimden geldiğince destek vermeye çalışıyorum. Daha çok eğitimli, daha bilgili toplumların yetişmesi bilinciyle protokolü imzalıyorum” diye konuştu.

denizli-anasinifi-protokol-osman-aydinli-ic

“Bir kız çocuğunun eğitimi, eğitimli bir ailenin; bir erkek çocuğunun eğitimi ise eğitimli bir bireyin yetişmesi demektir” sözünden yola çıkarak Denizli’deki kız öğrenci yurdu sayısının artırılması gerektiğine inandığını söyleyen Aydınlı, ileride bir yurt yaptırma isteğini de Vali Altıparmak’a iletti.

AYDINLI’NIN EĞİTİME DESTEKLERİ
Konuşmaların ardından Osman Aydınlı Anasınıfı için protokolünü, oğulları Mustafa-Özgür Aydınlı ile birlikte imzalayan hayırsever işadamı Osman Aydınlı, 2010 yılında Pamukkale Cumhuriyet Mahallesi’nde 24 derslikli Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni yaptırdı.

2014 yılında ise 36 derslikli Kayıhan İlkokulu’nun isim hakkını milli eğitime yaptığı 1,5 milyon lira bağışla alan hayırsever işadamı, geçen yıl da Hayırseverler Ortaokulu için 100 bin lira bağışta bulundu.

400 BİN LİRAYA ANASINIFI
Osman Aydınlı tarafından Pakize Suzan Özkardeş İlkokulu bahçesinde yaptırılacak 3 derslikli anasınıfı 400 bin liraya mal olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı