REKLAMI GEÇ

İşadamından 2 bin kitaplık kütüphane

İşadamından 2 bin kitaplık kütüphane

İşadamı Mehmet Bahauddin Aksu, Emsan Doğan Değirmencioğlu İlkokulu’na 7’den 70’e her yaş grubuna hitap edecek 2 bin kitaptan oluşan kütüphane kazandırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2016 Çarşamba, 16:14

Emsan Doğan Demircioğlu İlkokulu’nda oluşturulan kütüphanenin açılış törenine Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Hayırsever Mehmet Bahauddin Aksu, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

denizli-is-adamindan-z-kutuphane-3

Hayırsever İşadamı Mehmet Bahauddin Aksu, törende yaptığı konuşmada, hayırsever bir aileden geldiğini, kendisinin de eğitime katkı sağlamaktan mutlu olduğunu söyledi.

denizli-is-adamindan-z-kutuphane-2

Vali Ahmet Altıparmak ise, “Z kütüphane” olarak adlandırılan zenginleştirilmiş kütüphanelerin önemine değindi. Altıparmak, “Z kütüphane her ilde büyük önem verdiğim yatırımlardan biri. Okullarda bir oda kütüphaneyken olan ilgiyi, bir de oranın Z kütüphaneye çevrildiği zaman ki ilgiyi görüyorum. İnanılmaz bir fark var. Çocuklardaki okuma zevkini arttırıyor. İnşallah bu sayıyı hayırseverlerimizin ve belediyelerimizin katkısıyla birçok okulumuza kavuşturmayı düşünüyoruz” dedi.

Kütüphanelerin şehirlerin şeklini, görüntüsünü ve kimliğini değiştirdiğine dikkat çeken Altıparmak, “Kalkınmış, gelişmiş bir şehre girdiğiniz zaman tiyatro görüyorsunuz, kütüphane görüyorsunuz, müze görüyorsunuz. Bizim şehirlerimize girdiğiniz zaman ne görüyorsunuz? koca koca kamu binaları, büyük iş merkezleri. Maalesef kütüphane yok. Bunu ele almamız lazım. Şehirlerimizde kütüphanelerin, müzelerin ve tiyatroların en güzel merkezler olması lazım. Denizli ekonomik olarak belirli bir kalkınmışlığa ulaşmış, sanayi ve ihracat fevkalade. İşte bu noktada kültürün, sanatın ön plana çıkarılması lazım. Özellikle para kazanan bu şehirde belli bir gelir elde eden herkesin buna katkı sağlaması lazım. Denizli’deki işadamlarımızın da kendi adlarına kütüphaneler, kendi adlarına tiyatrolar veya sanat merkezleri yapmaları hakikaten en büyük arzularımızdan birisi” diye konuştu.

denizli-is-adamindan-z-kutuphane-1

Konuşmaların ardından Hayırsever Mehmet Bahauddin Aksu Kütüphanesinin açılış kurdelesi Vali Ahmet Altıparmak ve Hayırsever işadamı Mehmet Bahauddin Aksu tarafından kesildi. Altıparmak, kütüphaneyi kazandıran Aksu’ya eğitime sağladığı destekten dolayı plaket verdi.

Kütüphane, 72 metrekare alana sahip ve 100 bin liraya mal oldu. Bu maliyetin tamamı işadamı tarafından karşılandı. İçinde yaklaşık 2 bin kitabın yer aldığı kütüphane 7’den 77’ye her kesime hitap edecek.

.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı