REKLAMI GEÇ

İşaret diliyle ihracat yapan işadamı

İşaret diliyle ihracat yapan işadamı

Denizlili işadamı İbrahim Cinkaya, yabancı dilin önemini “İhracat yaptım ama çoğu zaman işaret diliyle anlaştım” sözleriyle dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Aralık 2014 Cuma, 10:29

İbrahim Cinkaya’nın yönetim kurulu başkanı olduğu Faber Mermer, başta ABD olmak üzere birçok ülkeye ihracat yaptı. Futbolcu David Beckham ve eşi Victoria, ünlü İtalyan modacı Gianni Versace, top model Cindy Crawford, ünlü oyuncu Jennifer Lopez, Jean Claude Van Damme, NBA yıldızları Horace Grant ve Kobe Bryant’ın villalarında, Birleşik Arap Emirlikleri Prensi Şeyh Zahid’in sarayının zemininde, dünyanın 7 yıldızlı tek oteli Burj Al Arab’da onun fabrikasından çıkan mermerler kullanıldı. Ancak, Cinkaya hep bir şeyin eksikliğini hissetti. Lisan…

YÖNETİM VE GİRİŞİMCİLİK KONFERANSI
Faber Mermer Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cinkaya,ismini taşıyan Sosyal Bilimler Lisesi’nde verdiği “Yönetim ve Girişimcilik” konulu konferansta, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Ortadoğu’dan Çin’e, Avrupa’dan ABD’ye onlarca ülkeye mermer ihracatı gerçekleştiren Cinkaya, “İş hayatına atılmaktan hiç çekinmeyin, cesur olun. Ayrıca hedefleriniz olsun. Eğer o hedefler doğrultusunda ilerlerseniz mutlaka başarılı olursunuz” mesajını verdi.

denizli-ibrahim-cinkaya-ic

“İŞARET DİLİYLE OLMUYOR”
İş disiplini ve ekip çalışması başarıdaki önemini de vurgulayan Cinkaya, “Ancak bir o kadar önemli olan yabancı dil. Eğer yabancılarla iş yapacaksanız mutlaka en az 3 yabancı diliniz olsun. Ben bunun sıkıntısını çok yaşadım. Bir Amerika gezimde, uçağım kalkmak üzere, havaalanının yerini soracağım. Ama yabancı dil bilmediğim için soramıyorum. El-kol işaretleri ile derdimi anlatmak zorunda kaldım. İhracat yaptım ama çoğu zaman işaret diliyle anlaştım” dedi.

denizli-ibrahim-cinkaya-ic-1

İbrahim Cinkaya’nın, Sosyal Bilimler Lisesi’nde verdiği “Yönetim ve Girişimcilik” konulu konferansına, İşadamı Cinkaya’nın eşi Fadime Cinkaya, kızı Yasemin Cinkaya ile Denizlili sanatçı Efe, okul müdürü Hayrullah Akgün ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı