REKLAMI GEÇ

Jandarma gençlerimiz ölmesin diye çırpınıyor

Jandarma gençlerimiz ölmesin diye çırpınıyor

Denizli’de özellikle Acıpayam, Çameli ve Serinhisar bölgelerinde son bir yılda 24 motosiklet sürücüsünün hayatını kaybetmesi üzerine başlatılan eğitim seminerlerinde 16-20 yaş aralığına eğilindi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2018 Cuma, 12:03

Denizli İl Jandarma Komutanlığı, Trafik Şube Müdürlüğü aracılığı ile gençlerin hayatlarını kurtarmak için bir eğitim çalışması başlattı. Özellikle Serinhisar, Acıpayam ve Çameli bölgelerinde son bir yılda 24 motosiklet sürücüsü gencin hayatını kaybetmesinden sonra başlatılan eğitim çalışmalarında 16-20 yaş arası gençler hedef alındı.

Bir süredir devam eden eğitim çalışmalarında uzmanlar motosiklet kullanımının yaygın olduğu liselerde hayati öneme sahip bilgiler paylaştı. Eğitim çalışmalarının 12’ncisi Çameli Anadolu Lisesi’nde 120 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.

Gençleri bu alanda bilgilendirmeyi amaçlayan proje böylece ölümlerin de önüne geçmek istiyor.
Eğitim çalışmasında motosiklet sürücülerine özellikle baş bölgelerinin korunmasının hayati önemi anlatıldı ve trafikte görünür olmanın önemine dikkat çekildi.

Seminerde kullanılan malzemenin dayanıklılığı da başlık açılarak öğrencilere aktarıldı. Jandarma motosiklet personeli standart altında üretilen kaskların koruma sağlamadığına değinerek seminer sonunda öğrencilere eldiven ve yelek dağıttı.

Seminerde kazaların yarısının tek taraflı gerçekleştiği kaydedilirken öğrencilerine güvenli sürüş teknikleri anlatıldı.
Proje ile birlikte motosiklet kullanıcıları arasında kask takma oranının daha da artması, trafikte görünürlük, güvenli sürüş gibi önemli detaylara dikkat edilmesi öğütlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı