REKLAMI GEÇ

Jandarma okullarda trafik eğitimi veriyor

Jandarma okullarda trafik eğitimi veriyor

Denizli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Trafik Şube Müdürlüğü, okullardaki “Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamındaki çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Aralık 2018 Perşembe, 10:59

Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Şube Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı’nın OPET işbirliği ile yürüttüğü “Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Eğitimler jandarma sorumluluk alanı içindeki ilk, orta ve liselerde yapılıyor.

Verilen eğitimlerde öğrencilere basit kuralların yerine getirilmemesi ile ortaya çıkan üzücü olaylardan ve meydana gelen trafik kazalarının sayılarından örnekler veren görevliler, Türkiye’de trafik kazalarında yılda ortalama 7.500 kişinin hayatını kaybettiğini, 300 bin kişinin de yaralandığını söylediler.

Trafik kazalarının en aza indirgenebilmesinin, sorunun kalıcı olarak çözülmesinin yolunun eğitiminden geçtiğini belirten jandarma yetkilileri, özellikle okullarda hız kuralları ve emniyet kemerinin önemi üzerinde duruyor. Yetkililer, “ Yapılan araştırmalar emniyet kemeri takmanın ölümleri %45, yaralanmaları %55 oranında azalttığını gösteriyor” dedi

Emniyet kemerinin önemi için özel olarak yapılmış üzerine oturtulan öğrencinin öne doğru ittirilmesiyle nasıl savrulduğunu ve emniyet kemerinin savrulan kişiyi nasıl tuttuğunu uygulamalı olarak gösteren jandarma görevlileri eğitim verdikleri okullarda öğrencilere “Trafik andı” yaptırılarak, “Trafik Dedektifi” kimlik kartı ve eğitici broşürler dağıtıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı