REKLAMI GEÇ

Kadın hekimlerden eğitime destek

Kadın hekimlerden eğitime destek

Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan kadın doktor ve diş hekimlerinin eğitime destek amacıyla yola çıkarak kurdukları Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı, “Şifa veren ellerden kalem tutan ellere” sloganıyla hızla büyüyor. Vakıf, Denizli’de henüz örgütlenmesini tamamlamadan yardım elini uzatmaya başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2019 Cuma, 15:31

2017 yılında sosyal medya platformunda bir araya gelerek maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerine devam etmekte zorlanan her yaş grubundan öğrenciye eğitim desteği vermeye başlayan, ardından eğitimin farklı alanlarındaki projelere de destekler sağlayan bir oluşum haline gelen Kadın Hekimler Eğitime Destek Grubu, 2018 itibariyle resmen tescil olarak Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) adıyla faaliyete geçti.

DENİZLİ’DE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
Ortak kaygıları eğitim olan kadın hekimlerin ellerini taşın altına sokarak başlattıkları önemli proje, Denizli’de hayata geçirildi. Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı’nın Denizli yapılanmasında sorumluluğu Dr. Zeynep Orpak üstlendi.

DENİZLİ’DE İLK İŞ, TAVAS YAHŞİLER İLKOKULU OLDU
Denizli’de henüz örgütlenmesini tam anlamıyla oluşturmasa da etki gücünü ortaya koyan KAHEV, kentte ilk sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Tavas Yahşiler İlkokulu’nun eski yapı olduğu ve bu nedenle öğrencilerin eğitimleri sırasında sorunlar yaşadığı bilgisini alan Denizli KAHEV, hızla harekete geçti. Okulun tavan ve taban döşemeleri yenilendi. Okulda oluşan nem ve rutubetten kaynaklı olarak zarar gören ve yıpranan okul malzemeleri de vakıf tarafından yenilendi.

KAHEV Denizli ekibi, Yahşiler İlkokulu’nda eğitim öğretim materyallerini öğrencilere teslim etti.

ŞİDDETE KARŞI EĞİTİM
Eğitimli ve bilinçli kadınlar olarak bu yola gönül verdiklerini ifade eden KAHEV Denizli sorumlusu Dr. Zeynep Orpak, okumak için yeterli maddi imkana sahip olamayan çocuklara kendi çocukları gibi sahip çıkmak için yola çıktıklarını ifade etti. KAHEV’in “Şiddete Karşı Eğitim” düşüncesini benimsediğini anlatan Orpak, yapılan kütüphanelere de şiddete uğrayan meslektaşlarının isimlerini verdiklerini kaydetti.

KAHEV HAKKINDA
Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV), ilk çalışmaları 2017 yılında 5 kadın hekimin çabası ile başlayan ve kısa sürede yaklaşık 20.000 kadın hekime ulaşan, 31 Aralık 2018’de resmi gazetede yayınlanarak resmi sürecini tamamlayan bir Eğitime Destek Vakfı’dır.

KAHEV ile Türkiye’nin her köşesinden ve yurt dışından binlerce kadın hekim, 2017’den bu yana her yaş grubundan toplam 540 öğrencinin hayatına dokunmuştur.

Vakfın amacı; okul öncesi, ilk, orta ve yükseköğretim öğrencileri ile üniversite mezunlarının eğitimine yönelik burs sağlamak, ülkemizin kültürel, bilimsel ve sosyal gelişmesine hizmet etmek, Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, verimli, etkin ve yüksek düzeyde eğitim hizmetlerinin yerine getirilmesine katkıda bulunmak, eğitim çerçevesi içinde katılımcı bir sivil toplum hareketi yaratmaktır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı