REKLAMI GEÇ

Kantinciler eğitimde

Kantinciler eğitimde

Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde faaliyet gösteren okul kantin işletmecilerine “Kantinlerde Satılan Ürünler, Hijyen ve Kantin Denetimleri” konularında seminer düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2015 Cumartesi, 09:00

Seminere Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Atmacaoğlu, Gıda ve Yem Şube Müdürü Şehla Ekinci, Gıda Yüksek Mühendisi Aslıhan Palan, Gıda Mühendisi Hakan Serter ve okul kantin işletmecileri katıldı.

OĞUZ’UN İŞLETMECİLERDEN RİCASI
Seminerin açılışında konuşan Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okul kentin işletmecilerinden, sağlıksız ürünleri satmamaları konusunda ricada bulundu. Oğuz, “Camiamızın değerli aile bireyleri hoş geldiniz. Kantinler evimizin mutfağıdır. Bakanlığımız ve Valiliğimizce işleyişleriniz hakkında genelgeler yayınlanmakta. Ayrıca ben ve müdürlüğümüzdeki diğer yönetici ve müfettişlerimizce sizlere zaman zaman ziyaretlerimiz olmaktadır. Ziyaretlerimizin temel amacı hizmet kalitesini artırmaktır. Sizler ekmek parası için çalışan insanlarsınız. Bu çalışmalarınızı yaparken en temiz ve hijyenik bir şekilde nasıl yapabiliriz için çaba sarf edin. Her yıl olduğu gibi bu yılda kantinlerimizin Türkiye’ye örnek bir model olmasını istiyoruz” dedi.

Kantin çalışanlarının eldivensiz ve bonesiz çalışmaya asla müsaade etmediklerini de söyleyen Oğuz, 2Sattığınız ürünlerin fiyatlandırılmasını Bakanlığımız kriterlerine uygun yapınız. Ürünlerinizde kaliteden ödün vermeyiniz. Sağlıksız yiyecek ve ürünleri okullarımıza ve kantinlerinize sokmamanızı rica ediyorum” diye konuştu.

denizli-milli-egitim-okul-kantincileri-ic

Oğuz’un açılış konuşmasının ardından seminer, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisleri Aslıhan Palan ve Hakan Serter tarafından 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği kapsamında işyeri yetkililerine işyeri sorumlulukları, denetim esasları ve uygulamalar, yasal işlemler ve kantin işletmelerinde uyulması gereken asgari teknik ve hijyenik şartlar konusunda bilgilendirme sunumu ile devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı