REKLAMI GEÇ

Kardeş Okul Projesi meyvelerini veriyor

Kardeş Okul Projesi meyvelerini veriyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Kardeş Okul Projesi’ meyvelerini vermeye başladı.

/ DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2009 Cuma, 19:42

Denizli’de bulunan özel eğitim okullarında öğrenim gören öğrenciler ile ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrenciler arasında birlik, beraberlik ve kaynaşmayı sağlayacak bir iletişim ortamı kurmak amacıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde başlatılan ‘Kardeş Okul Projesi’ meyvelerini vermeye başladı.

Yeşilköy İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’nu kardeş okul olarak seçen Özel Servergazi İlköğretim Okulu öğrencilerinin başlattığı, ‘Kardeş okul adına kitap ve oyuncak toplama kampanyası’ kapsamında toplanan oyuncak ve kitaplar öğrenciler tarafından arkadaşlarına hediye edildi.

Özel Eğitim Şube Müdürü İlhami Taylan, bu projenin, öğrencilerin etkileşim ve iletişim becerilerini artırmak adına çok yararlı olduğunu ifade etti. Yeşilköy İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Ufuk Atalay, bu anlamlı ziyaretin onları çok memnun ettiğini, engelli bireylerin de unutulmamış olmasının, onların da toplumsal yaşamın içinde var olduğunun gösterilmesinin çok güzel ve anlamlı bir davranış olduğunu ifade etti.

Özel Servergazi İlköğretim Okulu adına Müdür Yardımcısı Gülten Tecimen “Öğrencilerimiz için bu değişik bir ortam. Onlar hep sağlam bireylerle bir arada oldukları için ilk etapta diyalog kurmakta zorlanacaklarını düşünmüştük; ama beklediğimiz gibi olmadı, onlar çok kısa bir zamanda kaynaştılar, arkadaşlarından işaret dili ile öğrendikleri kelimeleri kendi aralarında kullanmaya başladılar” dedi. Yeşilköy İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Ufuk Atalay, “Kardeşliğin engeli yoktur. İşte bunun en güzel örneğini bugün bu çocuklar bizlere kanıtladı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı