REKLAMI GEÇ

“Kaşıkla verip, kepçeyle alıyorlar”

Hükümetin çalışanlara yaptığı yüzde 2 oranındaki zammı eleştiren Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Dikmen Onat, Ağustos ayında hayata geçirilen uygulamayla, eğitim çalışanlarının vergi diliminin yüzde 15’ten yüzde 20’ye çıkarıldığını ve yapılan yüzde 2’lik zamma rağmen eğitim emekçilerinin yüzde 3 oranında kayba uğradığını belirtti.

/ DENİZLİHABER / 18 Aralık 2007 Salı, 01:00

Hükümetin çalışanlar için uygun gördüğü yüzde 2’lik zammın ardında yatan gerçekleri kamuoyuyla paylaşmak için basın toplantısı düzenleyen Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Dikmen Onat, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, uyguladığı yanlış politikalardan bir an önce geri dönmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Dikmen Onat, Ağustos ayında hayata geçirilen uygulamayla, eğitim çalışanlarının vergi diliminin yüzde 15’ten yüzde 20’ye çıkarıldığını ve yapılan yüzde 2’lik zamma rağmen eğitim emekçilerinin yüzde 3 oranında kayba uğradığını belirtti. Onat, “Biz Eğitim-İş olarak, hükümeti, sosyal gerekliliklerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Eğitim çalışanları için insanca yaşayabilecekleri bir ücret istiyoruz. Yüzde 2’lik zamma, ücret eşitsizliğine, kadrosuz çalışmaya, gerici kadrolaşmaya, ek ders ücretlerindeki mağduriyete ve mezarda emekliliğe ‘Hayır’ diyoruz” dedi.

Onat, ayrıca bazı özel okullarda öğrencilerin, derslere türbanla girerek, eğitim birliği kanununu çiğnediğini söyledi. Onat, “Milli Eğitim bakanlığı buna izin vermemelidir ve gereğini bir an önce yapmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı