REKLAMI GEÇ

Kız meslekli öğrenciler tasarımlarını sergiledi

Kız meslekli öğrenciler tasarımlarını sergiledi

Servergazi Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencileri kendilerinin tasarladığı ve hazırladığı kıyafetlerin sergilendiği defile düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2018 Pazar, 13:49

Servergazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi giyim üretim teknolojileri alanı öğrencileri Bereketler’deki sergi merkezinde yıl sone defilesi düzenledi. Öğrenciler kendilerinin tasarlayıp hazırladıkları kıyafetleri beğeniye sundu.

Derya Tatman’ın rehberliğinde 12’nci sınıf staj grubu öğrencilerinin hazırladığı etkinlik aynı zamanda bir moda tasarım yarışması olarak gerçekleşti.

Jüride DETGİB yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Denizli’nin önemli kadın girişimcilerinden Mukaddes Başkaya ve Vildan Çaputçu da yer aldı.

Yarışmada Dilek Kösedeniz’in tasarladığı ‘Rock’ adlı çalışması birincilik alırken Aleyna Keleş ‘Tropical’ başlıklı tasarımı ile ikinci Server Aslan ise ‘Orman Cadısı’ ile üçüncü oldu.

Jüri üyeleri Başkaya ve Çaputçu yarışma sonuçlarını açıklarken meslek lisesi öğrencilerinden profesyonel tasarımlar beklemediklerini belirterek, karşılaştıkları manzara karşısında öğrencileri tebrik etti.

Etkinliğin ikinci bölümünde ise 11’nci sınıf giyim üretim bölümü öğrencilerinin tasarladığı kıyafetler sergilendi. Bölüm öğretmenleri Havan Erdoğmuş, Güley Malalan ve Adviye Altın Saldıroğlu’nun rehberliğindeki defilede gelecek vaat eden kıyafetler öne çıktı. 11’nci sınıflar arasında Ümmühan Durmaz’ın tasarımı birinci, Sevda Köse’nin tasarımı ikinci ve Sibel Kılıç7ın tasarımı ise üçüncü olarak derece elde etti. Okul Müdürü Aysel Karaca dereceye giren öğrencilere ödül verdi.

Etkinliğin son bölümünde ise modernize edilen geleneksel Türk kıyafeltleri sergilendi. Daha sonra 12’nci sınıf öğrencileri bir kez daha sahne aldı ve öğretmenleri eşliğinde finali gerçekleştirdi. Tüm kıyafetlerin sunumunu da öğrenciler gerçekleştirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı