REKLAMI GEÇ

Kızların oyunu büyüledi

Kızların oyunu büyüledi

Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 500 kız öğrencisi aynı anda harmandalı oynadı, ortaya mükemmel bir koreografi çıktı. Oyunun ardından öğrenciler Türk Bayrağı açtı, gösteriyi daha da mükemmel hale getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Haziran 2016 Perşembe, 12:31

Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başlatılan “Harmandalı oynuyorum kültürümü yaşatıyorum” projesi kapsamında öğrenciler 6 ay boyunca çalıştı. Beden eğitimi öğretmeni Özgür Güçlü nezaretinde harmandalı öğrenen tamamı kızlardan oluşan 500 öğrenci, hem öğrendiklerini, hem de hünerlerini sergiledi.

denizli-osman-aydinli-meslek-lisesi-500-kisi-harmandali-oynadi-1

AYAKTA ALKIŞLANDILAR
Öğretmen, öğrenci ve velilerin de izlediği gösteride mükemmel bir performans ortaya koyan 500 kız öğrenci, oluşturdukları koreografi ile göz kamaştırdı. Gösterinin ardından Türk Bayrağı açan öğrenciler ayakta alkışlandı.

denizli-osman-aydinli-meslek-lisesi-500-kisi-harmandali-oynadi-2

“KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ”
Beden eğitimi öğretmeni Özgür Güçlü, Türk kültürünün bir parçası olan halk oyunlarına dikkat çekmek istediklerini belirterek, “Oyunlarımızı gelecek nesillere de aktarmak istiyoruz. Bunun için öğrenci arkadaşlarımızla 6 aydır çalışıyoruz. Yoğun hazırlıkların ardından öğrencilerimiz emeklerini ortaya koydu ve önemli bir mesafe aldığımızı gösterdi. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı