REKLAMI GEÇ

Kodlama ver robotik kodlama eğitimleri başladı

Kodlama ver robotik kodlama eğitimleri başladı

GEKA Teknik Destek Programı Kapsamında Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “21. Yüzyılı Kodluyoruz” adı altındaki projesinin eğitimleri başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2018 Salı, 15:19

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Merkezefendi Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi’nde başlayan projede farklı dallardan 120 öğretmene kodlama ve robotik kodlama eğitimi verilecek.

Eğitimin verildiği Merkezefendi Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, bu konuda yapılan çalışmaların dünya ile rekabet açısından atılan önemli bir adım olduğunu söyledi. Oğuz, “Proje kapsamında alanında uzman kişilerden, 20 okul öncesi, 20 ilkokul, 20 ortaokul, 20 lise ve 40 bilişim teknolojileri öğretmeni eğitim almaya başladı. Denizli’nin her ilçesinden seçilen temsilci öğretmenlerimiz, eğitim sonrasında kendi okullarındaki ve ilçelerindeki öğretmenleri bilgilendirecekler” dedi.

Verilecek eğitimlerin ekonomi katkısının da olacağını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Eğitimlerde 21. yüzyıl becerilerinden olan ve Endüstri 4.0 devrimiyle sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye personel istihdamına katkıda bulunmak ve TR32 bölgesinin is gücü, eğitim ve teknolojik açıdan kalkınmasına katkıda bulunmak hedeflenmektedir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı