REKLAMI GEÇ

Koronavirüsle mücadelede kullanılan temizlik malzemelerini öğrenciler üretiyor

Koronavirüsle mücadelede kullanılan temizlik malzemelerini öğrenciler üretiyor

Dünyanın bir numaralı gündemi olan koronavirüsten korunmak Denizli’de eğitim kurumlarında kullanılan temizlik malzemelerini öğrenciler üretiyor. Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi Alanı öğrencileri yüksek kapasiteyle ihtiyacı karşılıyor, hijyen öğrencilerin yaptığı ürünlerle sağlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mart 2020 Perşembe, 18:24

Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi bölümünü ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, üretim çalışmalarını yerinde inceledi.

Meslek liselerinin fabrika gibi çalıştığını belirten Oğuz, Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Kimya Teknolojisi bölümünde 2019 yılı Ağustos ayında döner sermaye kurulduğunu söyledi.

Çalışmaların tamamlanması ile 2019 yılı Kasım ayında üretime başladıklarını dile getiren Oğuz, 2Okulumuzda yüzey temizleyici, çamaşır suyu, sabun ve kolonya imalatı öğretmenlerimiz eşliğinde öğrencilerimiz tarafından yapılıyor. Günlük 3 ton yüzey temizleyici ve 3 ton çamaşır suyu üretim kapasitesine sahip okulumuz; resmi kurumlarımızdan ve çevre illerden siparişler alarak üretim yapıyor. Kolonya imalatını da istenilen sipariş miktarına göre üreten okulumuzda ayrıca atıkların tekrar dönüşüme girerek faydalı hale getirilmesi bakımından atık yağlardan katı sabun üretimi de gerçekleştiriyor” dedi.

Kimya Teknolojisi bölümünde 45 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Oğuz, “Bölümümüzün kapasitesi 200 öğrenci. Önümüzdeki yıllarda daha fazla öğrencimizin tercih edeceğini öngörüyoruz. Mesleki eğitimlerini sürüdüren öğrencilerimiz okullarında teorik olarak aldıkları dersleri üretim atölyelerinde pratiğe dökerken mesleğin inceliklerini öğretmenlerinden öğreniyorlar. Mezun olduklarında da bileklerinde bir altın bilezik oluyor” dedi.

Başta okul müdürü olmak üzere öğrencilerimizin geleceği için emek veren öğretmenlere teşekkür eden Oğuz “Geçtiğimiz günlerde 2020 yılını Denizli’de mesleki eğitim yılı ilan etmiştik. Bugün okulumuzu ziyaretimizde mesleki eğitimin önemini bir kez daha görmüş ve vurgulamış olduk” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı