REKLAMI GEÇ

Koronovirüs tatili nedeniyle anne-babası çalışan çocukların bakım sorunu ortaya çıktı

Koronovirüs tatili nedeniyle anne-babası çalışan çocukların bakım sorunu ortaya çıktı

Koronavirüs nedeniyle okulların 1 hafta tatil edilip, 1 hafta da uzaktan eğitime geçmesi Denizli’deki okul öncesi ve ilkokul çağındaki 78 bin dolayındaki çocukların çalışan anne ve babalarını yeni bir sorunla yüz yüze getirdi. Eğitim İş Başkanı Aydoğan, “Kreşler açık kalmalı” dedi.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 13 Mart 2020 Cuma, 12:47

İlk ve orta dereceli okullar, koronavirüsü nedeniyle 16 Mart’tan itibaren 1 hafta süreyle tatil edildi, sonraki bir hafta da uzaktan eğitim yapılacak ve çocuklar dersleri evlerinde görecekler. Denizli genelinde 808 okulda okuyan 187 bin öğrenci ve görev yapan 14 bin öğretmen, okulların tatiliyle birlikte virüsten korunma konusunda rahat bir nefes alırken, yaşı küçük öğrenciler sorunu ortaya çıktı.

DENİZLİ’DE 4-10 YAŞ ARASI 78 BİN ÖĞRENCİ VAR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre; Denizli’de 4-10 yaş grubunda 23 bin 155’i okul öncesi ve 54 bin 809 ilkokul öğrencisi bulunuyor. Kentte okul öncesi ya da ilkokul eğitimi gören 78 bin çocuktan çalışan anne ve babalar ise, “2 hafta boyunca çocuğa kim bakacak?” sorusu ile karşı karşıya kaldı.

KREŞLER AÇIK KALMALI

Kararın alınmasıyla çalışan ailelerin mağduriyet yaşadığını aktaran Eğitim İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, özellikle kreşlerin sağlık tedbirleri alınarak açılması gerektiğini ifade etti.  Aydoğan, tatil kararı alınırken bu konudaki tedbirlerin yeterli olmadığını ifade ederek, “Özellikle kreşte çocuğu bulunan ve anne-baba çalışan aileler durumdan mağdur oldu. Biz bu konudaki taleplerimizi bakanlığa ilettik, gerekli girişimlerimiz devam ediyor. En azından kreşlerin sağlık tedbirleri alınarak tekrar açılmasını talep ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı