REKLAMI GEÇ

Köy öğretmenin AB destekli projesinde sona gelindi

Köy öğretmenin AB destekli projesinde sona gelindi

Sarayköy Sığma İlkokulu öğretmeni Arzu Kabul, AB desteği ile 7 Avrupa ülkesinde Eylül ayında “Çocuklar ve Sağlık Okuryazarlığı” projesine öncülük etmiş, salgın döneminde çocuklara kişisel hijyen ve sağlığı anlatılmıştı. Denizli horozu’ simgeli ‘Horoocan’ karakterinin neşeli videoları ile Avrupalı çocukların buluştuğu projede sona gelindi. Dönem boyunca öğrencilerin yaptığı etkinlikler de dergiye dönüştürüldü.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2021 Cumartesi, 14:55

Geçtiğimiz Eylül ayında, Sarayköy Sığma İlkokulu öğretmeni Arzu Kabul öğrenciler için uluslararası bir projeye imza atmış, salgın sürecinde öğrencileri kişisel hijyen ve sağlık konularında bilgilendirmek, bunu hayat boyu bir yaşam biçimi haline getirmeyi amaçlayan bir proje geliştirmişti. AB destekli eTwinning Projesi olan ‘Health Literacy With Kids’ (Çocuklarda Sağlık Okuryazarlığı) 18 öğretmenin ve 7 ülkenin katıldığı projede sona gelindi.

Projenin sağlık kahramanı ise Denizli horozundan etkilenerek yapılan ‘Horoocan’ karakteri olmuştu.

Projenin kurucusu öğretmen Arzu Kabul, dönem boyunca farklı ülkelerdeki öğrenci ve öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiğini ve öğrencilerin farklı kültürlerle kaynaştığını belirtti.

ÖĞRENCİLER DOLU DOLU 8 AY GEÇİRDİ
Kabul, “Her ay sağlık konusunda farklı etkinlikler yaptık. Bazen 3 boyutlu çalışmalar bazen ise her ilden öğrencilerin katılımıyla akrostiş şiir yazdık. Eğlenceli ve öğretici bir dönem geçirdik. Dönemimiz bu ay son buluyor. Projemizde de bize Denizlimizin simgesi ‘Horoocan’ eşlik etti. Her programda öğrencilere sürprizler yaptık kimi zaman palyaço bize eşlik etti kimi zaman canlı olarak yoga eğitmeniyle öğrencilere yoga yaptırdık. Öğrencilere sağlık konularını salgın döneminde eğlenceli bir biçimde aşıladık. Diğer ülkelerden de çok güzel geri dönüşler aldık. Sanal sergimiz, il ve ülke tanıtımlarımız ile dolu dolu geçen verimli ve etkinliğe imza attığımız ve en önemlisi sağlık konusunda becerilerini yaşam tarzına dönüştüren çocukları görmüş olmak her şeye değerdi” dedi.

ETKİNLİKLER DERGİYE DÖNÜŞTÜ
Öğrencilerin 8 ay boyunca yaptıkları tüm etkinlikler bir dergide toplandığını söyleyen Kabul, “Öğrencilerimizin yıl boyunca yaptığı bütün somut çalışmaları dergide topladık altlarına da öğretmenler olarak çalışmaların açıklamalarını ekledik” diye konuştu.

Yorumlar

mehmet gençoğlu   -  Bağlantı 23 Mayıs 2021, 11:05

Arzu öğretmenimize pandemi süresince yaptığı sağlık ve hijyen’ in önemi ile ilgili tüm etkinlikler için kutluyorum..

Nurhan UZ   -  Bağlantı 22 Mayıs 2021, 17:23

Öğretmenimizi yürekten kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını ve başka öğretmenlere ışık olmasını diliyorum…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı