REKLAMI GEÇ

Krizlere onlar müdahale edecek

Krizlere onlar müdahale edecek

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 19 ilçeden toplam 30 psikolojik danışmana “Kriz Yönetimi Eğitimi” verildi.

/ DENİZLİHABER / 7 Mart 2014 Cuma, 11:14

Milli Eğitim Müdürlüğü ile (GEKA) Güney Ege Kalkınma Ajansı arasında protokolü imzalanan “Yarınlarda Var Olmak” projesini kapsamında iki gün süreyle “Krize Müdahale” eğitimi müdürlük toplantı salonunda yapıldı.

Seminere Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Şube Müdürü Ramazan Tandır, eğitimi veren Ankara Liderlik Okulu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Erkut Ergenç ve psikolojik danışmanlar katıldı.

Ergenç tarafından verilen krize müdahale eğitiminin amacı Denizli’de olabilecek kriz durumlarına anında müdahale edebilecek ve yaşamı normal seyrine döndürebilecek uzmanlar yetiştirmek.

Seminerin açılış konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, “Psikolojik danışmanlarımız okullarımızda lokomotif görevi üstlenmektedirler. Eğitim öğretim hizmetlerimizde; öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin okul-öğretmen-öğrenci- veli işbirliğinde, sosyo-psikolojik sorunların çözümlerinde rehberlik yaparak köprü vazifesi görmektedirler. Çok önemli bir görev ifa etmektedirler” dedi.

GEKA ile eğitimde ortaklaşa çalışmalar sürdürdüklerini belirten Akgül, “Son dönemde 3 ayrı protokol imzaladık. Bunlardan biri olan “Yarınlarda Var Olmak” projesi kapsamında Kriz Yönetimi eğitimi veriliyor. Ülkemiz deprem bölgesinde yer almakta. Herhangi bir afet, kriz anında psikolojik danışmanlarımızın bilgi birikimleri ve hazır bulunurluklarının kitle psikolojisi bağlamında topluma nasıl faydalı olunması konusunda alanında uzman arkadaşımız iki günlük bir seminer verdi. Öğretmenlerimizin alanlarında sürekli kendilerini yenilemeleri ve bilgilerini taze tutmaları açısından bu çalışmaları yapmaktayız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı