REKLAMI GEÇ

LGS sonuçları açıklandı, tercih telaşı başladı

LGS sonuçları açıklandı, tercih telaşı başladı

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ve velileri lise tercihleri işlemleri telaşı sardı. Peki, Denizli’de hangi okullar nitelikli? Kaç öğrenci alacak? Tercihler nasıl yapılacak? Tüm bu soruların cevapları haberimizde.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2018 Salı, 11:57

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokulu tamamlayıp, liseye adım atmaya hazırlanan öğrenciler için tercih süresini başlattı. 13 Temmuz’a kadar öğrenciler öğrenimlerine devam etmek istedikleri okul tercihlerini yapacak.

Öncelikle Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) giren ve girmeyen tüm öğrenciler yerel yerleştirme için beş tane tercih yapacak. Bu beş tercihin üç tanesi aynı okul türünden olabilecek. Öğrenci bir ya da iki okul da tercih edebilecek. Beş tercih yapılması konusunda bir zorunluluk bulunmuyor.

Sınava giren öğrenciler 5 tercih yapacak. Daha sonra farklı bir ekrandan, sınavla öğrenci alacak okullar listesinden beş okul tercihi yapacak. Burada öğrencilere okul türü kısıtlaması bulunmuyor. Bu öğrenciler isterlerse ayrıca pansiyonlu okullardan da beş okul seçebilecekler. Sınava giren öğrencilerin toplamda 15 tercih hakkı bulunuyor.

Sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirmeden sonra beş de pansiyonlu okullardan olmak üzere toplam 10 tercih yapabilecek. Yerel yerleştirmede öğrencilere yeşil renk ‘kayıt alanı’, mavi renk ‘komşu kayıt alanı’, kırmızı renk ‘diğer’ kayıt alanı ekranı açılacak. Öğrenciler ikamet adresinin bulunduğu yeşil kayıt alanında bulunan liselerden en fazla üç, komşu kayıt alanı ve diğer kayıt alanından da ikişer tercih yapabilecekler.

LİSELERE TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ
2-13 Temmuz tarihleri arasında tercihler alınacak, 30 Temmuz’da da yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanların ilanı yapılacak. 6-10 Ağustos, 1. nakil için tercih başvurularının alınması süresi olarak açıklanırken, 13-17 Ağustos tarihleri arasında 2. nakil için tercih başvuruları alınacak, 27-31 Ağustos arasında da 3. nakil için tercih başvuruları yapılacak. 3-6 Eylül, 4. nakil için tercih aralığı olarak belirlenirken, 10-14 Eylül tarihleri arasında da hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca başvurular alınacak. 16 Eylül’de de nakil komisyonlarınca yerleştirme işlemleri tamamlanacak.

DENİZLİ’DE SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN OKULLAR VE KONTENJANLARI

NİTELİKLİ OKULLAR KONTEN.
BABADAĞ
Ahmet Nazif Zorlu Fen Lisesi 120
ÇİVRİL
Şevkiye Özel Fen Lisesi 90
MERKEZEFENDİ
Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi 120
Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi 120
Merkezefendi Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi 90
Albayrak Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30
İş Adamları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30
Servergazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30
AYDEM Fen Lisesi 150
Erbakır Fen Lisesi 120
İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi 120
Lütfi Ege Anadolu Lisesi 120
Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi 120
PAMUKKALE
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30
Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 60
Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30
Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30
Yaşar Kımıl Fen Lisesi 150
TAVAS
Özay Gönlüm Fen Lisesi 120
TOPLAM 1680

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı