REKLAMI GEÇ

LGS’de 19.254 öğrenci geleceklerini şekillendirecek

LGS’de 19.254 öğrenci geleceklerini şekillendirecek

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı yarın yapılacak. Denizli’de 19.254 öğrenci sınava katılacak, geleceklerine şekil vermek için ter dökecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Haziran 2020 Cuma, 15:51

LGS için geri sayım başladı. Denizli’de 19.254 8. sınıf öğrencisi, geleceklerini şekillendiecek olan sınav için 256 okulda hazırlanan 1.360 dekslikde ter dökecek.

Merkezi sınavın birinci oturumu saat 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak. Öğrencilere, sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum için 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum için de 80 dakika süre verilecek.

OĞUZ’DAN ÖĞRENCİLERE MESAJ
Sınav öncesi öğrencilere seslenen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmalarını istedi.

mahmut oğuz

Oğuz, “Değerli öğrencilerimiz, ilkokul ve ortaokul ile birlikte 8 yıllık temel eğitimi tamamladınız ve bir üst kademe olan ortaöğretime devam edeceksiniz. Mesleki yönelim açısından önemli bir eğitim sürecinden geçeceksiniz. Liselere giriş sınavı da eğitim sürecinin hangi yönde ilerleyeceğini belirleyecektir. Umarım verdiğiniz emeklerin karşılığını alarak bir üst kademeye devam edersiniz ve kariyer yolculuğunda önemli bir basamağı daha çıkarsınız.
Sayın velilerimiz; Sizlerin çocuklarımızın yanlarında olduğunu hissettirmeniz hem öğrencilerimize güç verecek hem de yersiz kaygılarının önüne geçecektir. Sizlerden beklentimiz eğitim-öğretim hayatı boyunca olduğu gibi sınav dönemlerinde de öğrencilerimizin en büyük destekçileri olmanızdır.
Tüm öğrencilerimizin emeklerinin karşılığını alarak hayalini kurdukları liseye yerleşebilmelerini temennisiyle öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Yorumlar

Arda20   -  Bağlantı 19 Haziran 2020, 17:07

Lgs sosyal mesafe dikkat edilecek derken merkezde bir okulda 700 öğrenci nasıl sınava girecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı