REKLAMI GEÇ

LYS maratonu başlıyor

LYS maratonu başlıyor

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu başlıyor. 90 binada gerçekleştirilecek sınava Denizli merkez, Acıpayam ve cezaevlerinde, 12 binin üzerinde öğrenci katılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Haziran 2014 Cuma, 13:48

Okullar tatile girdi ama öğrenciler bu kez LYS’de ter dökecek. 14-15 ve 21-22 Haziran’da gerçekleştirilecek sınavla ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Denizli ÖSYM Koordinasyon Kurulu Başkanı Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 14 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da LYS-4, 15 Haziran Pazar günü saat 10.00’da LYS-1 ve saat 14.30’da LYS-5 sınavlarının yapılacağını bildirdi.

Bağcı, LYS-2’nin 21 Haziran Cumartesi, LYS-3’ün 22 Haziran Pazar günü gerçekleştirileceğini, her iki sınavın da saat 10.00’da başlayacağını duyurdu.

LYS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLER DİKKAT!

Sınav giriş belgesi yanında bulunmayan öğrencilerin salonlara alınmayacağını da belirten Prof. Dr. Bağcı, adaylara şu uyarılarda bulundu:

“LYS Sınavına girecek adaylar internetten edinecekleri sınava giriş belgelerini ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya süresi geçmemiş pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Bu belgeler dışında hiçbir kimlik belgesi (sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb.) geçerli sayılmayacaktır. Fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı veya pasaport kabul edilecek, Zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ve askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi geçerlidir. Nüfus cüzdanında fotoğraf ve T.C. kimlik numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde fotoğraf veya T.C. kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.”

SINAV GÜN VE SAATLERİ ŞÖYLE

Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) 14 Haziran Cumartesi günü, saat 10.00’da tek oturumda yapılacak ve 135 dakika süre verilecektir.

Matematik Sınavı (LYS-1) 15 Haziran Pazar  günü saat 10.00’da başlayacak tek oturumda yapılacak ve 135 dakika sürecektir. LYS-1’de matematik ve geometri testleri bulunacak.

Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) 15 Haziran Pazar günü saat 14.30’da tek oturumda yapılacak ve 120 dakika sürecektir. LYS-5, İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere 3 dilde yapılacaktır.

Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) 21 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da tek oturumda yapılacak ve 135 dakika sürecektir. LYS-2’de Fizik, Kimya ve Biyoloji testleri yer alacaktır.

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) 22 Haziran Pazar günü saat 10.00’da tek oturumda yapılacak ve 120 dakika sürecektir. LYS-3’te Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya-1 testleri yer alacaktır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı