REKLAMI GEÇ

Mangala ve satranççı kızlarımız bilim şenliğinde

Mangala ve satranççı kızlarımız bilim şenliğinde

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklediği ve Pamukkale Yönetim Bilişim Sistemleri – Zeka Derneği organizatörlüğünde ve Denizli Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek “Mangala ve Satranççı Kızlarımız Bilim Şenliğinde” projesi imza töreni yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mart 2019 Cumartesi, 10:11

Yapılan imza törenine, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Halil Hilmi Darı, proje yürütücüsü Prof.Dr.Selçuk Burak Haşıloğlu, okul müdürü Muhammet Oğur, davetliler ve 350 öğrenci katıldı. Törende milli sporcular Nehir Tokat, Ali Batuhan Bıyıksız ve Ege Sarıçam’ın gerçekleştirdiği körleme ve yıldırım satranç gösterileri izleyenleri büyüledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği gençlik projesinde, Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin mangala ve satranç gibi geleneksel/zeka oyunları hakkında eğitim verilmesi, zeka oyunları sporcuları yetiştirilmesi, deneye dayalı etkinlikler ile eğlenerek mantığını ve aklını kullanmasını öğrenmesi, sosyalleşmesi ve nihayetinde de teknoloji bağımlılıklarının azaltılması amaçlandığı belirtildi.

Proje kapsamında Nisan ayında deney aletleri ve planetaryum ile gerçekleştirilecek bilim şenliği, “Teknoloji Bağımlılığını Bırak, Geleneksel Oyunlara Bak” konferansı ve Mayıs ayında gerçekleştirilecek satranç, mangala, akıl oyunları turnuvaları düzenlenecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı