REKLAMI GEÇ

Masal Çocukları hayata hazırlıyor

Masal Çocukları hayata hazırlıyor

Hizmete girdiği andan itibaren büyük ilgi gören Masal Çocukları Kreş ve Gündüz Bakımevi, 0-6yaş grubu çocukları, özgüveni yüksek, karar verme yetisine sahip bireyler olarak yetişebilmeleri için profesyonel eğitim metotlarıyla hayata hazırlıyor. Masal Çocukları, mükemmel fiziki donanımı, profesyonel eğitim kadrosu ve uyguladığı metotlar ile hem çocukların, hem de ailelerinin en büyük yardımcısı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Kasım 2015 Pazartesi, 08:30

Yüksek Mimar Osman Yücel Aysun’un okul öncesi eğitime destek vermek amacıyla hayata geçirdiği Masal Çocukları Kreş ve Gündüz Bakımevi, Merkezefendi’nin Servergazi Mahallesi’nde hizmete girdi. Temmuz ayında açılışı yapılan ve 0-6 yaş grubunda 30 çocuğu ağırlayan Masal Çocukları Kreş ve Gündüz Bakımevi, çocuklar için tam anlamıyla cazibe merkezi olacak şekilde düzenlendi.

denizli-gelecege-saglam-adim-masal-cocuklari-ic-1

Projenin yaratıcısı Osman Yücel Aysun “ Okul öncesi eğitime yönelik kurumlarda hep bir takım eksiklikleri fark ediyordum, ancak işletme anlayışı farklı olunca uygulayamıyordum. Bunca deneyimden sonra, daha güçlü olacağını düşündüğüm projeyi hayata geçirdim. Bu projeyi sosyal sorumluluk projesi olarak görüyorum. Mimari kimlik ve işletme kimliği ile yoğrulan, 0-6 yaş grubu çocuklara hizmet verecek olan kreş ve gündüz bakımevini hizmete açtık” dedi.

denizli-gelecege-saglam-adim-masal-cocuklari-ic-4

HİÇ BİR MALZEME RAST GELE SEÇİLMEDİ
Çocuk gelişimi programından mezun 8 personeli istihdam ettikleri Masal Çocukları Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin, 61 öğrenci kapasiteli olduğunu ve şu anda 30 çocuğun bulunduğunu kaydetti.

denizli-gelecege-saglam-adim-masal-cocuklari-ic-3

Osman Yücel Aysun, “Kreş ve Bakımevi 435 metrekare bahçe ve 520 metrekare kapalı alana sahip dört katlı binadan oluşuyor. Merkezin tüm malzemeleri özel olarak belirlendi. Mutfağından oyun salonuna, oyuncaklarından sınıflara kadar her şey çok özel. Basamakların genişliği ve yüksekliği, tuvalet ve lavabolar çocuklara hitap edecek şekilde dizayn edildi. Burada kalacak olan 0-6 yaş çocukların kullanabileceği ve onların sevebileceği hale getirdik. Bizi özel yapan da bu detaylar. Hiçbir oyuncak ve hiçbir aksesuar gelişi güzel alınmış değil. Hepsi, uzmanları tarafından belirlenen ve çocukların gelişimine katkı sağlayacak malzemelerden oluşuyor. Çocuklar da bu özelliğin farkında. Buraya gelen çocuk mutlu ayrılıyor veya ayrılmak istemiyor” diye konuştu.

denizli-gelecege-saglam-adim-masal-cocuklari-ic

“GELECEĞİN BAŞARILI ÇOCUKLARINI YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Çocukların, Masal Çocukları Kreş ve Bakımevi’nde geçirdikleri bir günü de özetleyen Osman Yücel Aysun, şunları söyledi:

“Çocuklar sabah geliyorlar. Hepsi toplandığında kahvaltıya geçiyoruz. Daha sonra hava şartlarına bağlı olarak ya sınıflarda ya da bahçede aktivitelerimiz oluyor. Çocukların gelişimini destekleyecek, ince motor, kas sistemini geliştirmek, denge gelişimi ve el koordinasyonlarını geliştirecek oyuncaklarla veya oyunlarla zaman geçiriyorlar. Ayrıca, farklı enstrümanlarla tanışan çocuklarımız, sanatla buluşuyorlar. Aynı zamanda İngilizce dersleriyle farklı bir dili yakından tanımalarını sağlıyor, jimnastik dersleriyle de bedensel gelişimlerini sağlamaya çalışıyoruz. Öğle yemeğinin ardından yaş grubuna göre uyku saati. Uyandıklarında çocuklarımız ikindi kahvaltısına geçiyorlar. Ardından yine aktiviteler devam ediyor.”

denizli-gelecege-saglam-adim-masal-cocuklari-ic-6

ET VE SÜTLERİ ÖZEL
Yalnızca mimari, görsel ve eğitim konusunda değil, çocukların beslenmesi konusunda da titiz davranıldığını belirten Aysun, “Bize emanet edilen çocukların beslenmesi konusunda da çok titiz davranıyoruz. Kesinlikle paket süt içirmiyoruz. Yoğurdumuzu kendimiz mayalıyoruz. Katkılı hazır yoğurtları mutfağımıza almıyoruz. Et ihtiyacımızı doğal beslenen hayvalnlardan karşılıyoruz. Sabah kahvaltıda verdiğimiz reçelleri de biz yaptık. Kısa sürede kendi bahçemizde sebze ve meyve de yetiştirebileceğiz” diyerek, Kreş ve Bakımevi Projesi’nin, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söylüyor.

denizli-gelecege-saglam-adim-masal-cocuklari-ic-8

HİÇ BİR KREŞ KABUL ETMEDİ
Genellikle kreşlere özel eğitime ve ya fizyoterapiye ihtiyacı olan çocukların kabul edilmediğini belirten Aysun, “Bundaki amacımız hem o öğrencilerin diğer çocuklarla sosyalleşmesini sağlamak, hem de diğer çocukların kendilerinden farklı kişilerle ilişki kurabilmelerine imkân tanımak. Şu anda kurumumuza devam eden bu şekilde 2 çocuğumuz var. Özel çocuklar için belirli bir kontenjanımız yok. İstediğimiz sayıda özel çocuk kabul edebiliriz. Bu da bizi özel yapan hususlardan biri. Özel öğrencilerden biri 5 yaşındaki Berke Şahin. Berke’nin erken doğum sonucu geçici yürüme problemi olan çok zeki bir çocuğumuz. Berke ile özel öğretmen ilgileniyor, diğer yaşıtları gibi bütün aktivitelerde yer alıyor” dedi.

denizli-gelecege-saglam-adim-masal-cocuklari-ic-7

GECE BAKIMI DA VAR
Anne ve Babaların çocuklarını bırakacağı gece bakımevinin bulunmaması nedeniyle akşam etkinliklerine katılmadığını göz önünde bulundurarak gece bakım hizmeti de verdiklerini söyleyen Aysun, “Anne ve babalar, akşam yapacağı programlarda artık daha özgür olacak. Ayrıca gündüz de bırakabilirler” dedi.

Daha fazla bilgi için: Tel: 0 (258) 373 33 23

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı