REKLAMI GEÇ

“MERAK EDİYORUM AMA YAŞAMAK İSTEMİYORUM”

“MERAK EDİYORUM AMA YAŞAMAK İSTEMİYORUM”

Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2. Dünya Keynes Konferansı’nın 3. gününde sunum yapan akademisyenler çarpıcı tespitlerde bulundu. Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Uysal, sunumunda Türkiye’nin önümüzdeki dönem büyük bir krizle karşı karşıya kalacağını dikkat çekti ve ekledi: “Merak ediyorum ama yaşamak istemiyorum”

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2015 Cuma, 17:10

İsmail Afacan
Dünya Keynes Konferansı, Avrupa ve Türkiye’den önemli akademisyenlerin katılımıyla Pamukkale Üniversitesi’nde devam ediyor. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen sabah oturumunda Türkiye’nin önemli iktisatçıları sunumlar yaptı.

Prof. Dr. Tuncer Bulutay, Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Prof. Dr. Nazım Kadri Ekinci ve Prof. Dr. Yaşar Uysal yaptıkları sunumlarda Türkiye’deki iktisadi gelişmeler ve Keynes politikaları hakkında çarpıcı tespitlerde bulundu.

denizli-pau-keynes-prof-dr-tuncer-bulutay

KEYNES 2. DÜNYA SAVAŞI’NI ÖNGÖRDÜ
Oturumun açılış konuşmasını Prof. Dr. Tuncer Bulutay yaptı. Bulutay, Dünya’daki Keynes politikalarının gelişimini değerlendirdi. John Maynard Keynes’in ününün 1929 yılında Amerika’da yaşanan ekonomik buhrana borçlu olduğunu söyleyen Bulutay, o dönemki batı sermayesinin Keynes’in iktisadi tespitlerini uygulayarak krizden çıktığını vurguladı. Keynes’in 1. Dünya Savaşı’ndan sonra yapılan antlaşmaların, 2. Dünya Savaşı’nı çıkaracağını öngermesi açısından önemli bir bilim adamı olduğunu dikkat çeken Bulutay, teknolojinin emek gücüne olan önemi azaltacağı konusunda yaptığı tespitlerinse yaşamda hayat bulmadığını belirtti.

denizli-pau-keynes-prof-dr-asaf-savas-akat

İMF DELİ GÖMLEĞİDİR
Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ise sunumunda İMF üzerine önemli değerlendirmeler yaptı. İMF’yi deli gömleğine benzeten Akat, uyguladığı modelin dünyayı krize götürdüğüne dikkat çekti. İktidar ile Merkez Bankası arasındaki gerilime de değinin Akat, Merkez Bankasının uluslar arası sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda hareket ettiğini kaydetti.

denizli-pau-keynes-prof-dr-yasar-uysal

DÜŞÜNÜNCE UYKULARIM KAÇIYOR
Prof. Dr. Yaşar Uysal ise Keynesyen bakış açısıyla Türkiye’de son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin büyük bir krizle karşı karşıya olduğunu söyleyen Uysal, “Düşününce uykularım kaçıyor. Halkın bu kadar borçlandığı bir ülkede yaşanacak krizin nasıl olacağını merak ediyorum ama yaşamak istemiyorum” dedi.

denizli-pau-keynes-prof-dr-celal-kucuker

DENİZLİDEN ÇOK ETKİLENDİLER
Etkinliği değerlendiren Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Celal Küçüker organizasyon hakkında bilgiler verdi. Pamukkale Üniversitesinin sadece eğitim ve öğretimiyle değil yaptığı araştırmalarla da dünya çapında anılan bir üniversite olması için çalıştıklarını söyleyen Küçüker, bu tip organizasyonlarla ulusalararası alanda dikkat çekmeye çalıştıklarını ifade etti. Konferans sayesinde yurt dışından gelen bilim insanlarının, Denizli hakkındaki izlenimlerini de paylaşan Küçüker, yabancı akademisyenlerin Denizli’nin hem tarihsel hem de ekonomik alt yapısından çok etkilendiklerini belirtti.

KONFERANS YARIN SONA ERİYOR
2. Dünya Keynes Konferansı yarın sona eriyor. Konferans, Denizli’nin Buldan ve Aydın’ın Karacasu ilçelerine geziler düzenlendikten sonra tamamlanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı