REKLAMI GEÇ

Meslek liseleri üretim merkezi oldu, siperlik yapıyorlar

Meslek liseleri üretim merkezi oldu, siperlik yapıyorlar

Denizli Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde koronavirüs nedeniyle en çok ihtiyaç duyulan malzemelerden olan yüz koruyucu siperlik ile gırtlak kısmının görülmesini ve hava yolu açılmasını sağlayan laringoskop cihazının seri üretimine başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2020 Cumartesi, 09:00

Denizli’de eğitim veren meslek liseleri koronavirüs salgınına karşı üretin merkezleri haline geldi. Pamukkale Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı öğretmenleri koronavuirüs nedeniyle ihtiyaç duyulan yüz koruyucu siperlik ve laringoskop üretimi gerçekleştiriyor.

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanınında görevli 5 öğretmen gönüllülük esasına dayalı olarak hummalı bir şekilde üretime destek veriyor. İlk etapta 3 boyutlu yazıcılarla başlayan üretim kapasitelerini lazer kesimle otomasyon teknikleri kullanılarak seri üretime geçtiler. 24 saat vardiyalı çalışma yöntemiyle günlük 200 adet üretim gerçekleştilen okulda üretilen ürünler sağlık kuruluşlarından büyük rağbet görüyor.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, mesleki eğitim veren liselerin kara gün dostu olduğunu herkese gösterdiğini belirterek, öğrentmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı