REKLAMI GEÇ

Meslek liselerini dereceyle bitirip ödülü hak ettiler

Meslek liselerini dereceyle bitirip ödülü hak ettiler

2016-2017 eğitim-öğretim yılında Denizli’de bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden alanlarını birincilikle bitiren öğrenciler, Vali Hasan Karahan’ın katıldığı törenle Makine Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) tarafından altın ve plaket ile ödüllendirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2017 Salı, 15:47

2016-2017 eğitim-öğretim yılında Denizli’de bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden alanlarını birincilikle bitiren öğrenciler ödüllendirildi.


Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Vali Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, Yönetim Kurulu Üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.


Törende konuşan Vali Hasan Karahan, Meslek Liselerinin önemine vurgu yaparak, “Hayatın temeli, iyilikleri, güzellikleri helal lokma ile başlar. Helal lokmanın şartı da alın teri, el emeği. Toplumumuzdaki bir takım yanlışlıkların, usulsüzlüklerin çoğalmasından şikâyet ediyorsak, helal lokmada sıkıntı var. Hepimizin babası ne diyordu övünürken oğlum biz size haram lokma yedirmedik, boğazınızdan haram lokma geçirmedik. Babaların övüncü evlatlarına buydu. Bu nasıl olacak üreteceksin, alın teri dökeceksin ve neticede kazancını ailene gönül rahatlığıyla tertemiz ulaştıracaksın. Bu anlamda Mesleki Eğitim çok önemli. Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir” dedi.


Vali Karahan’ın konuşmasının ardından diğer protokol üyeleri ile birlikte, alanlarını birincilikle bitiren öğrencilere ödüllerini verdi.

Yorumlar

M. ALİ ÖZHAN   -  Bağlantı 18 Ekim 2017, 11:20

meslek liselilere çalışma hayatında gerekli önem verilmiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı