REKLAMI GEÇ

Mesleki eğitimde GEKA-MEB işbirliği

Mesleki eğitimde GEKA-MEB işbirliği

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında “Denizli Mesleki Eğitimde Hedef 2023” projesi protokolü imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ocak 2015 Salı, 15:02

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, imza törenindeki konuşmasında, eğitim öğretim anlamında mesafe kat etmek, topluma daha iyi hizmet verebilmek,öğrencileri geleceğe ve meslek hayatlarına hazırlamak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak için bu projeleri hayata geçirmek gerektiğini söyledi.

denizli-milli-egitim-geka-protokol-ic

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ise, mesleki eğitimle ilgili bir projenin Denizli açısından önem taşıdığını belirterek, “İlimizde çok fazla iş gücü talebi olmasına rağmen, işsizlikte yüksek oranda. Bu ikisi arasındaki uyumun sağlanmasında bu tarz projeler önem arz ediyor. Projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Proje kapsamında, Denizli’de faaliyet gösteren 200 firma ve 100 meslek örgütü temsilcisi ile 300 ortaokul 4. sınıf ve mesleki teknik lisede okuyan öğrenci grubu, 300 aile ve 100 öğretmenle yüzyüze görüşme yapılacak ve anket uygulanacak.

Proje sonucunda geniş kapsamlı bir rapor hazırlanacak. Bu rapor, öğrencilerin meslek eğitimine yönlendirilmesi ve Denizli’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda kalifiye eleman yetiştirilmesinin yol haritası da olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı