REKLAMI GEÇ

Meydanda kitap okuma etkinliği

Meydanda kitap okuma etkinliği

Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “kitap okuma” etkinliği, Delikliçınar Meydanı’nda gerçekleştirildi. İl Halk Kütüphanesi üyesi öğrenci ve yetişkinler, bu etkinlikte “İnsan Okur” mesajını verdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 30 Mart 2016 Çarşamba, 14:55

Kütüphane Haftası etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda, Delikliçınar Meydanı’nda gerçekleştirilen okuma etkinliğine ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullardan kütüphane üyesi olan öğrenciler ile yetişkinler katıldı. Öğrenciler, günler sonra havaların ısınmasını fırsat bilip, çimler üzerinde hem kitap okudu hem güneşin keyfini çıkardı.

denizli-kutuphane-haftasi-cinar-kitap-okuma-ic-1

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Semra Ersoy, etkinliğe katılarak “İnsan Okur” mesajının verilmesine katkıda bulunanlara teşekkür ederek, 2016’nın UNESCO tarafından “Uluslararası Küresel Anlayış Yılı” ilan edildiğini, bu çerçevede 52’nci Kütüphane Haftası’nın “Küresel Anlayış ve Kütüphaneler” teması ile kutlandığını, okuma etkinliğini de bu temaya uygun olarak düzenlediklerini belirtti.

denizli-kutuphane-haftasi-cinar-kitap-okuma-ic-2

Kütüphane çalışanlarının da kitap okuyarak katkı verdiği etkinlikle okuma kültürüyle ilgili toplumda farkındalık yaratmak istediklerini ifade eden Ersoy, “Halkımızın kitap ve kütüphaneye ilgisini artırmak, okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak için başlatılan ‘okuma etkinliği’ geleneksel hale geldi” dedi.

denizli-kutuphane-haftasi-cinar-kitap-okuma-ic

Ersoy, her yıl Kütüphane Haftası kapsamında tekrarlanan okuma etkinliğine, üyelerinde  katılarak destek verdiğini söyledi. 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı