REKLAMI GEÇ

MİLLİ EĞİTİM 2023 HEDEFİNİ BELİRLEDİ

MİLLİ EĞİTİM 2023 HEDEFİNİ BELİRLEDİ

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 30-31 Ekim 2014 tarihlerinde PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği, “Denizli Eğitimde Hedef 2023” eylem planı çalıştay sonuç raporu yayımlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ocak 2015 Cumartesi, 11:08

Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün “Denizli Eğitiminde Hedef 2023” projesi kapsamında Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen “eylem planı çalıştayı” raporu yayımlandı. Raporda, okullarda, Z-Kütüphanelerden planetaryumların kurulmasına, okul zillerinin değişiminden, iç ve dış tasarımlarının renklendirilmesine, Osmanlı Müzesi’nin açılmasına kadar 12 maddelik değişiklik öngörülüyor. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, PAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Erdem, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selçuk Şimşek, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ramazan Baştürk ve Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, Maarif Müfettişleri Başkan Yardımcısı Erol Al, Ar-Ge’den sorumlu Şube Müdürü Ramazan Yılmaz ve Ar-Ge ekibi ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Çalıştay Raporu değerlendirildi.

412 KİŞİ KATILDI
Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, PAÜ Rektörlüğü, Eğitim Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün katkılarıyla üç oturumlu, 38 masalı bir eylem planı çalıştayı programı hazırlandığını söyledi. PAÜ, resmî ve resmî olmayan kurumlardan ve STK’lerden toplam 412 kişinin katıldığını çalıştayda, Denizli’de eğitim alanında karşılaşılan güçlüklere yenilikçi yaklaşımlarla çözüm arandığını belirtti.

İŞTE RAPORDA YER ALAN 12 KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK
1-2023 vizyonu projesi kapsamında şehrin eğitimine yön verecek 9 yıllık bir “Strateji Belgesi” hazırlanacak

2-Strateji belgesiyle hazırlanan 9 yıllık plan dahilinde, her yıl için ayrı bir eylem planı hazırlanacak.

3-Eğlenceli bilim araçlarının yer aldığı, öğrencilerin bilime karşı meraklarını uyandıracak materyallerin ve laboratuvarların olduğu bir bilim merkezi açılacak.

4-Okul kütüphanelerinin daha etkin bir şekilde kullanılmasını hedefleyen ve bakanlığımızın son dönem projelerinden olan “Z-KÜTÜPHANE” projesi ile ilimizde çok sayıda Z-KÜTÜPHANE kurulacak.

5-Okulların iç ortamları ve dış cepheleri tanınmış tasarımcılar tarafından yeniden tasarlanacak; okul tasarımları öğrencilerin seviyesine göre ilgi çekici ve renkli hale getirilecek.

6-Öğrencilere eğlenceli bir biçimde gökyüzü ve gök cisimlerini anlatan bir teknoloji merkezi (planetaryum) kurulacak.

7-Osmanlı’dan günümüze Denizli Milli Eğitim tarihinin sergilendiği, belge ve içerik olarak zengin bir eğitim tarihi müzesi açılacak.

8-İlkokullarda çocukların yaşlarına uygun olarak tırmanma, trambolin ve benzeri eğlenceli eğitim parkurları oluşturulacak.

9-2019 eğitim öğretim yılına kadar il çapında ikili eğitimden normal eğitime geçilecek.

10-Şehirde gürültü kirliliğine sebep olan okul zilleri artık vatandaşlarımızı rahatsız etmeyecek hale getirilecek.

11-Başbakanlık Osmanlı arşivlerinde ki Denizli ile ilgili eğitim belgelerinin tespit edilmesi, bu belgelerin transkripsiyonunun (çeviri yazı) yapılması ve bu belgeler ile ilgili sergi yapılması ve sergilenen eserlerle alakalı bir prestij kitabının basılması sağlanacak.

12-İlimizde 50 yıldan uzun süre eğitim hizmeti sunmuş kurumların prestij kitapları hazırlanacak.

Yorumlar

ibrahim   -  Bağlantı 31 Ocak 2015, 17:41

okul tasarımından kasıt o dur cihan bey tuvaletler temiz bir hale getirilmedikten sonra tasarım olmaz zaten, okullar yaşanılabilir hale getirilmeli olayın özeti, tabi inşallah yapabilirlerse.

ibrahim   -  Bağlantı 31 Ocak 2015, 11:53

bence en önemli öncelikli olan madde 5 gerçekten tam anlamıyla yapılırsa çok şey değişir.

Cihan   -  Bağlantı 31 Ocak 2015, 11:36

Okul tasarımından önce okul iç tesisatları yenilensin wc ler dökülüyor ve pis.Ziller iptal edilmeli,koşullandırılma olmamamlı.Planetaryum İncilipınar kültür merkezine yapılıyor okullar planlı şekilde faydalanabilir.Kent müzesi olamadıkça zor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı