REKLAMI GEÇ

Milli Eğitim Müdürlüğü İhmal ve İstismar Ekibi kurdu

Milli Eğitim Müdürlüğü İhmal ve İstismar Ekibi kurdu

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Pamukkale ve Merkezefendi Rehberlik Araştırma Merkezleri bünyesinde “İhmal ve İstismarın Önlenmesi Ekibi” oluşturdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2019 Perşembe, 17:10

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ihmal ve istismarların önüne geçebilmek için ekip kurdu.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, oluşturulan İhmal ve İstismarın Önlenmesi Ekibi’nin çalışmalarını izleme amacıyla Pamukkale ve Merkezefendi Rehberlik Araştırma Merkezleri’ni ziyaret etti ve toplantı yaptı.

Toplantıda öğrencilerimizin hepsi bizim için çok değerli diyen İl Müdürü Mahmut Oğuz, “Onların sadece akademik değil kişilik gelişimleri açısından da siz rehber öğretmenler çok önemlisiniz. Ruh sağlığının korunması ve gelişmesi anlamında yapacağınız çalışmalar hayati önem arz ediyor. İhmal ve istismara maruz kalmamaları için önleyici rehberlik çalışmalarının aksatılmadan devam etmesi gerekmektedir. Aynı zamanda bu tür durumlara maruz kalan çocuklarımıza ulaşma ve onların ruhsal olarak travmanın etkilerinin azaltılması amacıyla yapacağınız çalışmalar çok değerli. Bu noktada hepinize yapacağınız çalışmalar konusunda başarılar diliyorum “ dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz toplantıların bitiminde “Bir yıldır yürüttüğümüz ihmal ve istismarın önlenmesi çalışmalarıyla ilgili kitap ve dergi çalışmasının yapılmasıyla önemli bir ihtiyaç karşılanacaktır. Hazırlanan kitapla; ihmal ve istismar durumunda uygulama birliğinin sağlanabilmesi ve okuldaki idareciler ile rehber öğretmenlerin koordineli çalışabilmesine imkân sağlayacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı