REKLAMI GEÇ

Milli Eğitim Müdürü Oğuz’dan çocuk kaçırma uyarısı

Milli Eğitim Müdürü Oğuz’dan çocuk kaçırma uyarısı

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okul ve kurum müdürleri ile bir araya geldi. Son dönemlerde okullardan çocuk kaçırma vakalarının ortaya çıktığını belirten Oğuz, bu konuda her türlü tedbirin alınmasını, şüpheli durumların emniyete bildirilmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Kasım 2016 Cumartesi, 11:35

Pamukkale Halk Eğitim Merkezi’nde Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Maarif Müfettişleri Başkanı Musa Dinç, Müdür Yardımcısı Şener Bayram, Şube Müdürü Mustafa Vural, 19 ilçe milli eğitim müdürü ile Merkezefendi ve Pamukkale’deki okul müdürleri katıldı.

denizli-milli-egitim-mudurunden-cocuk-kacirmalarina-karsi-uyari-1

ÇOCUK KAÇIRMA OLAYLARINA DİKKAT!
2023 vizyonu doğrultusundaki çalışmaların sürdüğünü belirten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, özverili çalışmalarından dolayı okul ve kurum müdürlerine teşekkür etti.

Oğuz, “Son günlerde ülke genelinde çocuk kaçırma olaylarını duyuyoruz. Bu konuda emniyetle birlikte her türlü tedbiri alıyoruz. İlçe müdürlükleri ile nöbetçi emniyet amiri numarasını paylaştık. Şüphelendiğiniz veya şüphe verici herhangi bir durumda direk bizle ve nöbetçi emniyet amiri ile irtibata geçmeniz çok önemli.

DEĞERLER EĞİTİMİ SÜRÜYOR
2016-2017 eğitim öğretim yılı değerler eğitimi çalışmalarına değinen Oğuz, kasım ayının konusunun demokrasi olduğunu belirterek, “Çocuklarımızı değerlerimizle yetiştirdiğimiz sürece zengin kültürümüz her daim dinamikliğini koruyacaktır. Çevre duyarlılığı için Büyükşehir Belediyemiz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa ‘Atık Pil’ ve ‘Atık Yağ’ toplama projelerini hayata geçireceğiz” dedi.

ÖĞRETMENLERE İDEALİST OLUN ÇAĞRISI
Öğretmenlere seslenen ve “İdealist olun” çağrısı yapan Oğuz, “Öğretmenlerimiz idealist olurlarsa eğitim kalitesi ve standarttı her zaman yukarıda olur. Başarıyı artırma projemiz devam ediyor. Aynı zamanda yetiştirme kurslarımız da öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir. Devletimizin eğitim stratejileri doğrultusunda tekli eğitime geçme için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda hayırseverlerimizin büyük destekleri var. Valimizin ilimizde göreve başladığı günden bu güne hayırseverlerle 13 protokol imzaladı. Bu protokollerin eğitime katkısı yaklaşık 21 milyon lira civarındadır” dedi.

EĞİTİMLİ ARA ELEMAN
Büyüyen sanayi ve ekonominin en büyük ihtiyacının eğitimli ara eleman olduğu anlatan Oğuz, “Bu dönemde meslek liselerinin öğrenci ve veliler bazında popülerleşmesi için tanıtıma ağırlık vereceğiz. Ayrıca bakanlığımız yeni bir meslek lisesi modeli üzerinde çalışmakta. Bu da Tematik Meslek Liseleridir. Yani tek bir alanda eğitim veren liseler olacak. Bu alanlarda kendi içerisindeki dallarında uzmanlaşmaya gidilecektir. Ülke genelindeki 19 pilot il arasında bizde varız. Alt yapı çalışmalarına en kısa zamanda başlayacağız” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un konuşmasının ardından il idarecileri tarafından değerlendirme sunuları yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı