REKLAMI GEÇ

Milli Eğitim tercih danışmanlığı hizmeti verecek

Milli Eğitim tercih danışmanlığı hizmeti verecek

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenci ve velilerini tercih heyecanı sardı. Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilere yol göstermek amacıyla ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti verecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Haziran 2019 Cuma, 16:58

Milli Eğitim Müdürlüğünce bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da “Tercih Danışmanlık Masaları” oluşturuluyor. Alanında uzman rehber öğretmenlerce sınavlara giren öğrencilere ve velilerine ücretsiz tercih danışmanlık hizmeti verilecek.

Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav sonucuna göre ortaöğretim kurumlarına tercih yapacak öğrenciler için 19 ilçede 78 okul ve kurumda özel bürolar oluşturulacak, alanında uzman rehber öğretmenler tarafından 1-12 Temmuz tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde tercih danışmanlığı yapılacak.

Tercih danışmanlığı ile ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Öğrencilerimizin ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınavla öğrenci alan bir üst öğretim kurumlarına yapacakları tercihlerde gelecekleri ile ilgili en doğru kararı vermelerini sağlamak bizler için çok önemli. Tercih sürecinin bitimine kadar öğrencilerimizin bu konuda uzman personelimiz tarafından danışmanlık desteğini alabilmeleri için gerekli tüm imkânları sağlayıp tüm tedbirleri aldık. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatları sürecinde ortaya koydukları çabanın karşılığını alabilmeleri için tercih sürecinde de onların yanında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Tercih sürecinin öğrencilerimiz ve aileleri adına en hayırlı şekilde gerçekleşmesini temenni ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı